Her kjen endå ei av desse fine langpannekakene som kan delast opp i fire til kakelotteri eller i snippar til 17. mai, konfirmasjon eller til loppemarknad. Eg brukar same basisrøre som i mine mor monsen/tosca-oppskrifter, men denne er dobbel storleik til full langpanne. Slik gjer du det:
Appelsinkake
6 egg
6 dl sukker
2 dl rømme eller kesam
1 dl mjølk
9 dl kveitemjøl
4 ts bakepulver
250 g smelta smør
Visp egg og sukker til eggedosis. Bland i rømme/kesam og mjølk. Bland mjøl og bakepulver, og sikt det i medan du rører jamt og trutt. Ha i det smelta smøret til slutt. Denne porsjonen passar til ei vanleg langpanne.
I tillegg treng du;
Ein appelsin
100 g firkløver
50 g smør
0,5 dl mjølk
150 g melis
Sett omnen på 180 grader. Kle langpanna med bakepapir. Vask appelsinen godt, og tørk den. Riv det ytterste, oransje skalet av på eit rivjern eller med eit zest-jern, og bland det i mjølet. Press safta av appelsinen, og bruk det i røra i staden for same mengde mjølk. Lag basisrøra slik det står over, og hell den i forma. Steik kaka på 180 grader i ca. 25 minutt. Sjekk med kakenål om den er ferdig. Lag glasuren medan kaka steiker. Dobbelvend kaka, og la den kolne. Smør på glasuren, og del kaka opp i pene snippar.
Lykke til med kakebakinga, og husk at delt glede er dobbelt glede! Dei heime får kose seg med dei avskorne kantane…
takk for alle disse oppskriftene! spesiell fin inspirasjon for meg nå siden gutten min konfirmerer seg neste lørdag!
Denne oppskriften ser spesielt fristende ut – og gir meg også lyst til å finne en parfyme med appelsinnote! (prøvde Pradas nye i går, og den synes jeg var for anonym)
Sol – har du sniffet på l’eau de Jatamansi fra L’Artisan? Jeg synes det er en sitrusaktig, skallaktig note der, som godt kan tolkes som appelsinaktig (her ble det veldig mye -aktig, beklager). Det kommer jo selvsagt an på nesen som sniffer.
Vi burde møtast – vi tre… 😆 Jatamansi er fantastisk. Nydeleg sommarduft.
Pingback: Maikaker « Alt godt