Av og til skjer det seg med innkjøpa til familien, vi endar opp med for mykje, slik at ting står i fare for å gå ut på dato. Frysaren er fin å ha, men det er grenser for kor lenge ting held seg der og. Dessutan er det ikkje bra å fryse mat som held på å bli dårleg, frysemat skal vere av god kvalitet.
I går kunne eg konstatere at eg sto der med ein pakke skinke som går ut på dato i kvart øyeblikk. Då gjeld det å hive seg rundt, og vere kreativ.
Eg kjøpte ein boks crème fraïche, plukka asparges i hagen og fann ein liten purreslask i kjøleskapet.
I tillegg hadde gubben spretta ein boks svenskesider, som eg tok ein raus klunk av.
Ut av det fekk vi ein deilig middag. 5 svoltne vart mette av denne ladninga. Slik gjorde eg det:
Tagliatelle med skinke og asparges
500 g tagliatelle
200 g kokt skinke
1 beger crème fraïche
1 dl eplecier eller eplejuice
15 cm purre
Ein bunt asparges
Salt og peppar
Buljong i ei eller anna form
Kok pastaen i godt salta vatn så lenge som det står på pakken. Kutt purren i små terningar, og knekk og skrell aspargesane.
Del dei store aspargesane i to på langs, og så i tre på tvers.
Varm nokre spiseskeier olivenolje i ei steikepanne, og steik aspargesane forsiktig i 3-5 minutt. Gi dei eit dryss salt, og legg dei til side.
Ta ei ause (ca. 2 dl) kokevatn frå pastaen og ha den i ei gryte saman med 1 dl eplesider eller eplejuice. Smak på kokevatnet først så det ikkje blir alt for salt.
Ha i den hakka purren, og kvern i godt med svart peppar.
Ha i eit beger crème fraïche, og rør godt. Smak først, og ha så i buljong til det blir passe salt.
Skjer skinka i tynne strimlar, og ha den i sausen.
Slå vatnet av pastaen, og ha den i ein bolle. Slå over skinkesausen, og legg på aspargesen til slutt. Server med brød.
Droppar du skinka er dette ein fin vegetarpastarett. Asparges kan byttast ut med sukkererter eller andre typer grønne erter.
“Plukka asparges i hagen” – åh, heldiggris! Her godsnakker jeg med rabarbraen fra dag til dag, for å lokke den ut i lyset. Den er bare sju-åtte centimeter foreløpig, og vi har lyst på rabarbrasuppe og pai og alskens! NÅ!
Dette måltidet høres deilig ut. Det er sant som du sier, en utfordring å treffe riktig med alle innkjøp, og noen ganger bare HASTER det å få brukt opp noe. Dette var en fin løsning 🙂
Ønsker dere en flott 17. mai!
Pludrehanneklem
Og dessuten var det et imponerende langt ord i overskrifta 😉
Hanne – du kan plukke rabarbra hos meg til krampa tar deg 😆 Min kjære ymtet frampå om øks i går kveld…
Kan jeg faa spise middag hos deg? Please…? Her sitter jeg og sikler etter aa ha lest og sett bildene!
(Og enig med Hanne. Loeser du loerdagskryssordet i Dagbladet tilfeldigvis? Det var et ord Rolf Hansen verdig 😀 )
Alter Ego: Any time, dear! Nei, eg løyser ikkje laurdagskryssordet, det er eg alt for utolmodig til…
Jeg jobber med å kaste mindre mat og får mye inspirasjon herfra: http://www.lovefoodhatewaste.com/ Der har de masse forslag til hva man skal gjøre med den maten som snart løper på datoen.
Når jeg får orden på framsida av huset skal jeg ha aspargesbed. Banna bein! Jeg er bare sååå misunnelig på de som har.
Jeg må virkelig komme meg ut av byen og få kjøpt et hus snart altså!!! 😀
Bringebærbusker, rabarbra, asparges…. jammen meg skal det dyrkes når jeg endelig får meg en hageflekk!!
Du treng ikkje hus for å få aspargesbed, -cat. Vi bur innanfor ring 2, i bygård, men har asparges likevel.
Åh! Men jeg har kun en 4 kvm stor balkong… ikke en gressflekk engang. Vil asparges gro i balkongkasser? Jeg vurderer faktisk å prøve med en liten bringebærbus på balkongen 😀 SÅ glad er jeg i deilige hagebringebær.
Nei, du må nok vippe opp litt fellesskapsplen, det har eg gjort… 😉
Hehe, vi har ikke noe plen i bakgården engang… MEN, om jeg “låner” en liten bit av parken på St.Hanshaugen er det sikkert ingen som protesterer? Ja, de kan jo få _smake_ på godisene etter hvert da!! 😀
Å ha en liten bit grøntareal er på prioriteringslista i alle fall.
Får jo helt vann i munnen og abstinenser av å lese denne bloggen!!
Denne oppskriften må jeg prøve! Så veldig godt ut,og asparges er ypperlig vårmat.
Her er pastaretten vi skal ha i dag. En favoritt for store og små;
http://rachelslekegrind.blogspot.com/2009/05/meny-uke-21.html