Grønt
Comments 3

Lommetørkletreet


Lommetørkletreet i Botanisk hage på Tøyen er ein sjeldan plante. Davidia involucrata finst nokre få stader i Norden, men kjem opprinneleg frå Kina. Det held på å blomstre av no, så blada byrjar å bli grønare, dei er ikkje så lysande kvite som dei er rundt midten av mai. Men det er uansett lett å forstå kvifor den har fått kallenamna duetre, lommetørkletre eller spøkelsestre. Vakkert! Dette bildet er frå Trädgårdsmestaren (med hans samtykke), for eg gløymde sjølvsagt å ta med kameraet i dag. 

p1000121_28825599

This entry was posted in: Grønt

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Ja er det ikke irriterende? Jeg tenkte ok, dem får slite det setet med helsa. Jeg får inne meg ett nytt så får jeg begynne å ta trekket med meg inn da jeg er ferdig å sykle.

    Likar

  2. Jeg leste dette innlegget i formiddag, tenkte at det hadde det jammen vært moro å se og så glemte jeg det helt. Ihvertfall til jeg plutselig stod ved siden av det på vei til Naturhistorisk museum. Takk for tips!

    Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s