Fredag
Comments 7

Min “gamle” lærar

Då eg studerte hadde eg Viggo Hagstrøm som lærar. Det bygger seg alltid opp myter rundt lærarar som underviser ved same lærestad i mange år, og eg trur at nest etter Carl August Fleischer er det få det finst så mange historier om som Viggo. Han var ofte med på førsteavdelingsseminara, som vart halde på studenthytta Hoppeseter, og han stilte opp i sine brune spasersko, grøn nikkers, ganske trang battlejakke og slips – uansett ver og føreforhold.

viggoViggo er ein ivrig kunstsamlar, og samlinga hans av Per Krohg er eineståande. Han har så mykje kunst at kjøkkenet er teke i bruk til lager, og han et hos mor si, som bur i same hus.

I formuesrettslege fag omhandla døma han brukte ofte dyre maleri, eg huskar han forklarte oss begrepet remburs ved ei dramatisk historie om eit maleri som skulle selgast frå Norge til Frankrike med garantierklæringar, forsikringsavtalar, fraktsertifikat og alt anna som høyrer med ved slike høve.

Han underviste også i opphavsrett, men der var han lite praktisk orientert. Han tok alltid utgangspunkt i bildande kunst, og hadde ikkje snøring på inntektsmodellar innanfor film- og musikkbransjen, som trass alt er der dei fleste opphavsrettslege konfliktene oppstår. Mannen er i full vigør, han har heldigvis gitt opp opphavsretten og underviser no berre i formuesrettslege fag. Der er han lysande, og ei fryd å høyre på.

D2 har “oppdaga” Viggo, og har laga eit morsomt portrett av han i dagens utgåve, der han mellom anna blånektar på å ha vore kjærasten til Per Kristian Foss. Du finn det her.

This entry was posted in: Fredag

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. Anita K. says

  En ekte dannet mann. For et strålende portrett. Godt håndverk fra journalisten. Jeg sporer en viss ytre likhet med Sigurd Hoel! 🙂

 2. Hadde også npen forelesninger der før jeg fant ut at filologien var den eneste rette vei. Og jeg prioriterte så til de grader rett ut fra mitt ståsted. Jeg er en ytterst lykkelig cand.philol. og ditto tilfreds ikke-cand.jur. 😀

 3. *noen forelesninger skulle det være.

  Men nevnte foreleser var blant de siste eksponenter for den gode gamle klassiske dannelse, det skal han ha. 😀

 4. Anita K. says

  Jeg sendte intervjuet videre til noen gode kolleger. Det er bare pipa som mangler, så er han helt lik Sigurd Hoel, sa hun. Og han var en dannet verdensmann . fra Odalen. 😀

 5. Elisabeth says

  Jeg har IKKE studert juss i Oslo, men lot meg villig fascinere av fyren og personligheten. Tusen takk for link til flott intervju, og for appetittvekkende blogginnlegg 🙂

 6. Anita K. says

  Det er befriende å lese slike gode intervjuer. Og her virker det som objektet som ble intervjuet, bød på seg selv. 😀

Leave a Reply