Fest, Noko søtt, Veggis
Comments 7

Ei enkel søndagskake

Nokre kaker er utruleg mykje enklare å lage enn andre, og rullekake er ei slik enkel kake. (Eller swissrull, som Hildegunn Moltubakk ville kalt den.)

Det som skal til for å lage rullekake har du som regel i huset, og den skal ikkje steike lenge heller. Kast deg rundt, og lag ei deilig rullekake til familien til søndagskos. Slik gjer du det:

IMG_1574Rullekake (swissrull)

4 egg

170 g sukker

3 strøkne ss kveitemjøl

75 g potetmjøl

1 1/2 ts bakepulver

2-3 dl syltetøy til fyll.

Denne oppskrifta passar til ei stor langpanne.

Sett ovnen på 225 grader. Sett klar ei rist til å ha kaka på når den er stekt, og det du skal ha til fyll. Når kaka kjem ut av omnen må det nemleg få fort.

Pisk egg og sukker til stiv eggedosis. Bland saman kveitemjøl og potetmjøl med bakepulver og bland forsiktig.

Kle ei stor langpanne med bakepapir og fordel røra godt utover. Steik rullekaka midt i omnen i 5-10 minutt til den er pent brun.

La kaka skli over på rista med bakepapiret på. Fordel fyllet jamnt utover, ver særleg nøye i kantane, for å unngå at dei tørkar inn.

Rull kaka saman ved å løfte i bakepapiret og rulle kaka innover. Fjern bakepapiret forsiktig etterkvart som du rullar. La kaka kolne med skjøten ned. Strø sukker på eit matpapir ved sidan av, og rull kaka I dette sukkeret viss du vil at den skal vere dekka av sukker.

This entry was posted in: Fest, Noko søtt, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. Jeg liker rullekake, særlig med bringebærsyltetøy, men jeg lager det aldri. Kanskje fordi det minner om de aller første bakeforsøkene jeg noen gang gjorde, med rullekjeks og bringebærslim… men god er det. Namse.

 2. Marthe: Kunsten er å ikkje steike den for lenge, men det har du sikkert allereie lært. Skulle den vere litt hard kan du redde den ved å legge på eit oppvridd heilt reint handkle over kaka nokre minutt. Lykke til!

 3. Husets tiåring forlangte rullekake her forleden, og skulle i tillegg bake selv. Siden jeg er oppvokst med og oppdratt av en mor som steker alt så lenge som mulig var dette dømt til å mislykkes, og kaka sprakk. Den ble reddet av en kort opphold i plast i kjøleskapet…Gangen etter gikk alt som smurt. Det er moro med sånne kaker fra barndommen!

 4. Jeg husker jeg alltid var skuffet når mamma lagde rullekake, for hvorfor nøye seg med det når man uten mye mer arbeid kan lage sjokoladerullekake?
  Men så er jeg en sånn som ikke er særlig glad i bløtkake og sukkerbrød. Jeg liker det bedre nå, hvis selve kaken ikke er for søt, og syltetøyet er hjemmelaget (dvs. heller ikke veldig søt, men heller friskt.)

 5. Jeg har et vagt minne om at samtlige rullekaker måtte bli redda av mamma og både våte håndklær, vold og godvilje.

  om jeg prøvde meg på å bake rullekake på nytt, håper jeg jeg hadde funnet ut at jeg har lært noe siden sist, men jeg er jammen ikke sikker… Bringebærrullekake med knasende sukker utapå er jo godt.

 6. Trine says

  Når jeg googler Swiss roll får jeg 1.540.000 treff. Snakk om klassiker!!

 7. Swissrull!!

  Det var det vi kalte det hjemme da jeg var liten også. Etter halve livet utenbys slo det meg plutselig da jeg så bilde av rullekake et sted nettopp at det kalte vi noe annet hjemme, men hva? Swissrull er selvsagt svaret!

  Takk og takk 🙂

Leave a Reply