Grønt, Jul, Lykke
Comments 4

Grønt på kontoret!

Eg julepyntar ikkje kontoret mitt akkurat. Eit stykke inn mot midten av desember byrjar det å få julepreg på grunn av alle julekorta som kjem, men eg bidreg lite.

Men slik treng det ikkje vere. I år har eg fått meg ein amaryllis på kontoret, ein vakker kvit utan sortsnamn. Der skal den få stå og spreie glede til meg og dei som kjem innom.

Den skal ha lite vatn, det vesle den får skal den ha på jorda, ikkje på løken. Den skal heller ikkje ha gjødning, det den treng sit i løken. Får den det for bra blomstrar den berre altfor kort.

Så viss du vil ha litt jul på kontoret bortsett frå julekortet frå DnBNor og NSB, så er ein vakker amaryllis ein god idé, ikkje sant?

This entry was posted in: Grønt, Jul, Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

4 Comments

 1. Kjempeidé!
  Hadde det ikke vært for at jeg skal bare være på kontoret 4 dager til før jul! Juhu!!
  (de siste dagene har jeg hatt telys for å gjøre det litt hyggelig i disse grå novemberdagene)

 2. Silje says

  Vanner man den for mye hvis den vokser seg laaaaang og den dagen den blomstrer knekker over og dør fordi stammen ikke klarer å holde vekta?

  Hilsen en som kom hjem fra jobb en gang og fant sin fine amaryllis på gulvet med jord strødd rundtomkring… 🙂 Litt skeptisk til de etter det.

 3. Veldig god ide. Jeg har en på kontoret, jeg også, og den er den kjære sjefen som er kommet med, -som hvert eneste år 😀

 4. Sigrid says

  For lite lys gjør at de blir lange og knekker. Skulle uhellet skje, står de like lenge som snittblomst 🙂

Leave a Reply