Fredag, Frustrasjonar, Livet
Comments 39

Tom for luft…

Eg trur ikkje det er hol i ballongen, det er nok berre knuten som er open for tida. Det er altså ikkje mykje piff å hente her. Eg tenkte ikkje at det skulle bli så tungt, til no har eg klart det meste i livet ved å stå på litt hardare. Akkurat no fungerer ikkje det.

Det er mange ting som kjem fram frå gøymde skuffer og skap når ein bryt opp, også ting som ligg langt tilbake i tid. Akkurat no er eg der, eg kjenner på ubearbeidde kjensler som eg i mange år har fortrengt i omsorg, glede og arbeid. Viss det finst ei førtiårskrise så er eg der no, eg trur det er slik det må kjennast. Eg er god til å feike, men det einaste som struttar her i huset no er tulipanane.

Så ha tol med meg, send meg varme tankar, så skal eg prøve å samle meg. Eg klarer det innimellom, eg er på jobb og eg gir barna mine det dei treng, men av og til går altså ballongen tom for luft. Frivillige som føler seg kalla kan melde seg til ballongoppblåsing i kommentarfeltet. 😉

This entry was posted in: Fredag, Frustrasjonar, Livet

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

39 Comments

  1. Vet ikke om jeg har så mye «piff» å sende avgårde selv, men varm tanke kan jeg iallfall sende. Og tipse om at uansett hvor energiløs du er nå så vil det nok bedre seg når sola varmer og småfuglene synger om vår og andre ting i krattet.

  2. Rita says

    Varme tanker kommer i sekkevis herfra også. Til du får varmen i deg, får du trøste deg med at det går seg til – med tiden 🙂

  3. Gode og varme tanker fra meg også. Vet ikke om det er noen trøst akkurat der hvor du er nå, men det blir bra. Det tar bare litt tid og veien dit er litt bratt. Det holder ikke, men hjelper alikevel at vi går mot lysere og lettere tider.
    Alt blir bra! 🙂

  4. Ta deg tid til å samle den piffen du trenger – piff varer ikke i det uendelig uten at du får tid og rom til å bygge den opp igjen.

    Det ville vært rart om det ikke skulle blitt en litt tung tid det du går gjennom nå, uansett hvor enige man er om det som skjer og klarer å holde det pent. Det er en stor endring i livet ditt.

    Sender deg varme tanker om solskinn som varmer ansiktet, lukten av jord som smelter frem av snøen, følelsen av å gå i småsko på bar asfalt synet av små hestehov og krokus som dukker opp fra intet. Våren kommer og forhåpentligvis tar den med litt piff til alle oss som trenger den 🙂

  5. marte says

    Masse varme tanker herfra også, håper det blir litt lettere utover våren! Det er lov å mangle energi i sånne situasjoner, man må bare ta den tiden det trenger 🙂

  6. RandiF says

    Sorgen skal ha sin tid og oppmerksomhet…varme tanker går herfra også. :-)Klemz.

  7. kjersti70 says

    pfff.. pfff!!! Håpar det kan hjelpe! Eg kjenner meg igjen tildels: har også alltid møtt alt med krum hals og opplevd at det funkar. Jobbe enda hardare, sove mindre, stå på og holde trøkket. Så langt har det gått bra, men eg har i grunn venta på at det ikkje skal gå bra lenger. Så får vi sjå; kankje eg kjem dit du er ein gong eg også. Og då skal ein høyre på kroppen og ta det med ro! Vi er altfor snille piker. Min mann har faktisk lært meg litt om å leve i nuet, og slappe av der og da. Det har hjulpe meg ein del 🙂 Sleng beina på bordet, drikk te og sjå ein film eller fem!

  8. sol says

    synes vennene dine over har sagt mye bra! Tror at det dummeste man gjør er å krumme ryggen og stå på – hele tiden. Prosjektløse kvelder med beina på bordet & te & film, som kjersti70 sier, er sunt! og at man tar seg tid til å sørge.. Ut av melankolien kommer det så grønne spirer (beklager floskelspråket)

  9. sol: word. når det begynner å blir bratt må vi senke tempoet for å komme oss opp bakken. i perioder tror jeg det er kjempesunt å kreve minst mulig av seg selv, ikke tenke at arbeid lutrer sjelen hele tiden (selv om det er fin å ha noe annet å tenke på), da tror jeg man lett kan gå på en smell. kjøp noen fine blomster. ta deg tid til å lukte på dem. 🙂

    og husk at det årner seg. alltid 🙂

  10. Puffff! Puuuuffff!
    Alle de kloke tingene er sagt, men jeg tenkte jo jeg ville bidra med litt synlig blåsing, jeg også.
    Det blir bra! I mellomtiden tror jeg det er smart å roe ned og ta fram ting og kjenne på dem. Etterpå har du fått enda flere fasetter, og blir enda vakrere 😀

  11. Trine says

    Det er sol, det er snart vår, og det er fredag. Riktig riktig god helg! Beste ønsker fra meg.

  12. Snuffeldyret says

    Er det teit å si god bedring? Jeg håper du etter hvert vil se at det er bedre å få orden på følelsene enn å putte de i en skuff slik jeg pleier å gjøre..

    Etter regn kommer sol!

  13. Det är nyttigt att lufta ut i gamla instängda rum, det både gör luften friskare och lämnar plats för det nya. Det kommer att bli bra. Kram till dig. Och värme.

  14. Om eg ikkje veit akkurat korleis du har det no, så kjenner eg meg iallfall svært godt igjen i beskrivelsen din. På ein prikk. Eg har vært der, og er der innimellom enda.
    Alt som dukkar opp, gurimalla ja.. ting du trudde du var ferdig med. TIng du lett feide under teppe, tyt plutselig fram att og ropar høgt til deg. Trur det er viktig å ikkje sparke det under teppe igjen da, men tillate seg å gnage litt på beinet. Det kan hjelpe. Om det ikkje går over, så får ein finne seg et kvalifisert menneske som kan hjelpe seg å få lagt tinga på rett hylle.
    Og så trur eg det kan være greitt at ein ikkje stuper inn i nye forhold fordi ein ikkje held ut å vera aleine. Men skjer det så skjer det. Men ikkje stress med det.

    Mange gode tanker sendes. Piff kan eg dessverre ikkje by på om dagen, her trengskvar minste lille dråpe til egen kropp.

  15. Det er i motbakke det går oppover! Vi kjenner ikke hverandre, men jeg er ofte innom bloggen din. Ta vare på deg selv.

  16. Gjennom sjelens mørke natt til soloppgang og nytt liv.
    Håper ikke reisen din blir for lang. Hang in there. Det går bra til slutt.

  17. Bente says

    Er jo klar over hva du går gjennom og visst det en stund bl.a. fordi jeg hørte det via felles kjente før du annonserte det her i bloggen. Det er ikke rart at du føler verden går opp og ned. Ville bare si at jeg tenker masse på deg og det du går gjennom nå. Du er en flott jente som det står stor respekt av på så uendelige mange måter, og som har gledet og inspirert så mange av oss her i bloggen din gjennom lang tid. For alt det som dette er verdt, tror jeg du trygt kan støtte deg til at vi alle sender deg varme tanker og god ønsker for fremtiden. Det er viktig å ta vare på seg selv midt oppi det hele. Men det er viktig å ta vare på de små ting i nuet og ikke hele tiden leve for fremtiden.

    Mitt favorittutsagn (er det et gruk, mon tro?) tar jeg frem med jevne mellomrom når jeg synes det blåser som verst: «Alle de dager som kom og gikk, og ikke visste jeg at det var selve livet….»

    Gode klemmer og varme tanker fra meg 🙂

  18. Sigrid says

    Puster litt luft i ballongen jeg også. Husk, det er lov å sørge litt over det som ikke ble som man hadde tenkt. Selv om man ser at det er til det beste.
    ……og våren kommer på mandag:-)

  19. Trine says

    Pust og blås herfra også 😉 Det er i motbakke det går oppover sies det, men fy f…. så tunge de motbakkene er av og til. Trøsten er at alt ser mye lysere ut, bare man kommer opp fra den mørke kjelleren. Jeg kjenner ikke detaljene i hva som skjer i livet ditt, men det aner meg at jeg har vært der selv, for mange år siden. Det er tøft mens det står på, men det går heldigvis over. Lykke til, snart er det en ny vår og sommer, både i naturen og i livet ditt 🙂

  20. Ups, nå vet ikke jeg hva som er skjedd men ønsker deg alt det beste;) Sliter litt selv for tiden, prøver ha hodet over vann men mest for syns skyld…. En skal visst bli sterk av det meste, håper det er sant;)

    Klemmer og luft til den ballongen din i fleng, skulle nesten ønske vi bodde nerme hverndre her nå så kunne vi ha jabba ivei 😉

    Stooor GundaM Klem til deg

  21. Anita K. says

    Snille jenter putter alt kaos i en pent dekorert kakeboks, rydder og ordner og regner med at alle ser at de har det vondt inne i seg. Det gjør de ikke. Kjenn på det – snakk om det – og vit at du vokser av en slik nedtur – ikke i dag, men en dag der framme. 🙂

  22. hei søte du!
    jeg elsker deg – ubetingelig og evig og alltid.
    takk for at du er her for meg – det er utrolig godt å vite at jeg alltid kan komme til deg 🙂
    jeg lover deg, du er verdens beste mamma. klem

  23. Ingen forventer av deg at du skal strutte, så bare la tulipanene ta seg av den businessen!

    Vet du, da jeg var der du er nå, for noen år siden, så la jeg kabal. Jeg tror jeg satt i tre måneder og la kabal på pc’en. Og jeg tror det var lurt. Hodet fikk hvile, tankemylderet ble fortrengt, det eneste jeg behøvde å ta stilling til var hva som var det lureste; tien på spar- eller ruterknekt?
    Mamma fortalte meg en gang hva hun gjorde da hun var i en tilsvarende situasjon: hun broderte. Hun kjøpte ferdige broderier, og så fylte hun bare rundt bildet med beige korssting – hun satt sånn i nesten et år, jeg husker det selv.

    Det handler om å bare sitte, og gjøre noe som krever akkurat så mye at hjernen er opptatt med noe annet enn å tenke på hvordan, hva, hvis.
    Hvor mye tid som trengs, det tror jeg regulerer seg selv.

    Sender deg en av mine aller varmeste klemmer. Du er en utrolig flott dame!!

  24. Så mange englar eg har i livet mitt! Agnete: Det er heilt gjensidig! :mwah: 🙂

  25. Maiblomst says

    Sender nokre varme tankar eg også! Og så bles eg litt luft til ballongen. Men ikkje ver redd for å sørge, og la andre stå for pifften ei stund;-)

  26. Jeg vil også gjerne bidra med litt pusting og strutting på dine vegne og så si at det er en grunn til at floskler og klisjeer har blitt akkurat det – fordi det er en sannhet i det. Heier på deg!

  27. Her kommer varme tanker og en stor klem fra nord. Ønsker deg lykke til med opprydding i følelsesregisteret. Det tror jeg er nyttig for alle og enhver til tider. Heldig er du virker så raus og åpen, du får nok god hjelp fra nettverket ditt.
    Håper du får ei fin helg og får hvilt og tatt vare på deg selv.

  28. Puster gjerne litt i ballongen din jeg også. Slakk litt på tempoet og krava til deg sjøl, så holder kanskje lufta litt lenger? Klem og varme tanker fra meg.

  29. irma says

    Fra andres siden av langfjella oversender jeg deg varme tanker og ønske om at prosessen du er i nå går for seg så godt som den kan. Skyver frem skuldra og strekker frem hånden på veien 🙂

  30. Jeg tenkte på en ting da jeg leste dette og du sier at du er vant til å kunne ordne opp i ting ved å stå på og så kan man plutselig ikke det. Jeg har også tenkt bestandig at min styrke, min psykiske styrke, har vært å kunne gå på, stå på, tåle stormen, trasse seg fremover. Men nå har jeg lært at det er likså mye styrke i å være fleksible, finne de lure veiene som man kanskje ikke hadde tenkt på først, trekke seg tilbake litt for å hente krefter, at det ikke er å stå oppreist og først og hardest bestandig som er det lureste.
    Det er styrke, å kunne manøvrere i vanskelig farvann!

    Mulig dette blir helt skivebom for deg og din situasjon, men jeg sender deg uansett gode tanker!!

    ~Klem~

  31. Varme tanker sendes her også. Noen ganger her i livet trenger vi å bremse opp litt, og ta tiden til hjelp. Heldigvis har du bedre tider i vente 🙂 Stor klem fra meg

  32. Tonje says

    Det meste er sagt. Ville bare bidra: pffffffff…….pFFFFFFFF!

    Og slenger på en varm klem fra Bergen!

  33. Arna says

    Det som var tenkt skulle vare er sårt å se ikke gå. Vi ville så gjerne og da er det viktig å kjenne på sorgen når det ikke gikk. Tiden leger mange sår og plutselig står du og strutter igjen. Heldigivs er det vår i luften… Klemz A :-).

  34. Kjære deg!

    Enkelte ganger bare blir det slik… Kjenn på følelsene og la hulmla suse. Så brått en dag er du på plass igjen og nyter fuglekvitter og strutter av energi.

    Ta den tiden du trenger, så skal vi andre blåse for harde livet. Uansett, så er vi her. Go’klem fra Irén

  35. Puff, puff, blåse, blåse! varme tanker og varm luft blåses din vei, og siden så mange andre har sagt så mye fint og lurt slutter jeg meg bare til dem og ønsker at du snart blomster og strutter for fullt!

Leave a Reply