Billig mat, Gjærbakst, Tilbehør, Veggis
Comments 5

Meir godt brød

Bipbap kan meir enn parfyme, ho kan også bake brød! Folk som kan mange ting imponerer meg alltid. Takk, Bipbap!

Alt godt

1 kg sammalt grov hvete
1 kg sammalt fin hvete
1 1/2 dl kruskakli
1 1/2 dl hvetekim
1 1/2 dl valgfritt eller blanding av linfrø, havregryn, solsikkekjerner, sesamfrø
2 pk tørrgjær
1,7-1,8 liter lunkent vann

2 ts salt

Blandes sammen i en stor bolle, og fylles i 3 brødformer kledd med bakepapir.

Settes inn i kald ovn i 20 min. Stekes deretter rundt en time på 220 grader. Jeg pleier å legge et bakepapir over formene, for å unngå hard skorpe.

5 Comments

  1. Hehe, det ville vært ille hvis parfyme var det eneste.
    Et av poengene med denne oppskriften er løs deig som ikke skal eltes. Rett fra bollen til formene. Superkjekt, og brøene er veldig gode 🙂
    God helg

  2. irma says

    Denne må testes ut 🙂 men hvordan er holdbarheten når de hverken hever eller eltes ? haha, det kan jeg jo finne ut ved å prøve 😉 jo mindre jobb jo bedre!

  3. Dag 2 legger jeg grovbrød i kjøleskapet. Da holder det seg fint.

    Denne deigen skal være klissen og løs, og tas i formene med sleiv eller slikkepott. Tar så vann på sleiva, og trykker deigen godt ned i formen. Det tar kun få minutter å få brøene i ovnen. Passer meg veldig bra 😀
    Brøene er sunne, mettende og veldig gode

  4. Alt Godt: Herregud, det skal jo være salt også. Pleier å bruke 1-2 teskje. Kanskje like greit jeg holder meg til parfyme 🙄

  5. camilla says

    Blir desse brøda veldig kompakte? Smulder dei? Har igrunn dårlege erfaringar med slike blaute deigar tidlegare, men hvis desse er gode så hadde det vore artig å prøve.:D

Leave a Reply