Eg planlegg aldri så nøye som når eg skal lage mat til fest. Det hadde sikkert lønt seg for meg å planlegge nøyare i andre situasjonar og, men der har eg nokre utfordringar. Men iallfall: Her er arbeidsplanen for matlaginga til konfirmasjonen til den fine guten min, med alle oppgåver detaljert for morgondagen og laurdagen:
Fredag heime G&K:
Lage grønnsaksterte
Bake cheesecake brownie
Lage to vinaigrettar
Lage sjokolademousse
Lage pannacotta
Lage gelé
Lage hummus
Hente gravlaks og sennepssaus hos H
Avtale blomsterhenting med H
Kjøpe vaniljesaus til geléen
Finn ut kven som kan kjøpe brød laurdag morgon
Hente mineralvatn hos Singh
Fredag i festlokalet G&E:
Ha aioli, dressingar og hummus i skåler med plast over. Merk med kva dei tilhøyrer
Sette alt på kjøl
Finne fram eldfaste former til kjøttbollar og kyllingfilet
Finne fram serveringsfat og serveringsbestikk
Legge på dukar
Legge på glas, bestikk, serviettar og bordkort
Sette lysestakar med telys i på bordet
Laurdag kl. 10 M&I:
Knekke asparges, koke dei i godt salta vatn i 3 minutt, rett i kaldt vatn. La renne av. Ta tre og tre, lind saman med parmaskinke. Legg på fat. Dekk og kjøl.
Skjere opp gravlaks, legge på fat, pynte med dill, dekk og kjøl
Kl. 11:00 M&I:
Skrelle og kutte poteter i små terningar til dillstua poteter.
Dampe i 15 minutt
Saus av 4 ss smør, 3 ss mjøl, 1 l mjølk, salt og peppar, hakka dill
Anrette skagenrøre med dill og lodderogn, dekk og kjøl.
12:00 M&I:
Kok opp saltvatn til potetene
Kok potetene i 15 minutt
Hell av vatn og la dei dampe under lok.
Ovnssteke scampi, 15 minutt på 180 grader i varmluftsovn
Skylle og fjerne stilkar av tomatar, kutte redikkar
Ha kjøttbollane i eldfast form, slå over tomatsaus, salte og sukre og sett på 180 grader.
Kl. 13:00 M&I:
Legge salaten på fat, ha på cherrytomatar, sukkererter, redikkar og pecorino
Sett kyllingfiletane i omnen, slå på væske og la dampe.
Legge ørret på fat oppå ruccola
Sette fram champagneglas
Sette alt utover
Tenne lys
13:30, Rett før vi går til bords:
Anrett kyllingen på fat med bladpersille
Ringle balsamico over aspargesane
Sjekke at alt er på plass, inkl. serveringsbestikk
Sette fram mineralvatn og vin
Puh…
Hei Alt godt,
Tillykke med den store familiedagen og ikkje minst Gratulerer til konfirmanten. Kos dokke, det er kjekt med familiekalas. Og med så masse deilig mat kunne eg godt tenkt meg å vore ei fluge på bordet. Klem
Inger Lise
Lukke til og kos dykk! Håpar både du og konfirmanten får ei fin helg.
Kan jeg bare få si: hatten av til deg! Som om det ikke er nok styr med en konfirmasjon uten å lage maten. Alt høres veldig fristende ut, særlig kakene, og jeg er sikker på det blir meget vellykket. Var nok lurt å sette opp en sånn plan.
Lykke til – håper dagen blir særs vellykka!
Lykke til! Det er et slit, men tenk så godt når alt er klart! Gratulerer med og til konfirmanten også. 🙂
Jeg vil også si grattis den den fine konfirmanten. Dette ser ut til å bli en skikkelig kjempebra fest…. og jeg kunne også tenkt meg å være flue på det bordet 😀
Pingback: Cheesecake Brownie « Alt godt