Allergi, Billig mat, Fest, Veggis
Comments 3

Grønsaksterte

Grønsaksterta var det vegetariske alternativet i konfirmasjonen no på laurdag, og den var også mjølkefri. Den smakte så godt at den vart borte på null tid, så den bør du prøve.

Treng du ikkje ta omsyn til mjølk eller ikkje mjølk kan du bytte ut soyarømmen med vanleg kesam eller lettrømme, det blir billigare. Slik gjorde eg det:

Grønsaksterte

1 gul løk

2 gulrøtter

2 pastinakkar eller persillerot

½ squash

2 poteter

4 sjampinjongar

Ein vårløk

4 ss olivenolje

Salt og peppar

5 egg

1 boks soyarømme

Nokre kvistar bladpersille

2 dl riven pecorino

1 ss sitronsaft

Hakk sjampinjongen fint, og riv dei andre grønsakene grovt. Fres først soppen og så dei andre grønsakene til dei er blanke og løken er gjennomskinneleg. Smak til med salt og nykverna peppar.

Smør ei paiform, og fordel grønsakene utover. Bland saman rømme, egg, ost, sitronsaft og hakka urter, og hell det over.

Bak paien i omnen på 175 grader i ca. 50 minutt. La den stå litt før servering. Server med tomataioli.

This entry was posted in: Allergi, Billig mat, Fest, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Jeg har aldri prøvd en vegitarianpai før, men denne hørtes så god ut at den skal jeg prøve ut:)

  2. Denne hørtes veldig god ut. Jeg er litt på GI-kjøret for tiden, og da er jo denne genial! (Potetene skal være en enkel sak å erstatte)

  3. Den er kjempegod. Finn du jordskokk kan du erstatte potetane med det. Eller persillerot. Den er genial, ja! 🙂

Leave a Reply