Fest, Kaker, Langpannekaker, Noko søtt
Comments 7

Kvæfjordkake

Kvæfjordkake måtte stå på konfirmasjonen, viss ikkje ville opptil fleire av gjestane bli misfornøgde. Slik vart den lagd:

Kvæfjordkake

100 g smør

120 g sukker

4 stk eggeplommer

3 ss mjølk

160 g kveitemjøl

1 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

Marengs:

4 eggekviter

200 g sukker

100 g mandelspon

Fyll:

3 dl kremfløyte

Vaniljekrem eller romfyll

Rør smør og sukker kvitt, ha i eggeplommer og mjølk. Sikt saman mjøl, bakepulver og vaniljesukker og rør det godt inn i deigen. Kle ei stor langpanne med bakepapir og fordel deigen utover i et tynt lag.

Stivpisk eggekvitene og ha i sukkeret. Pisk vidare til alt sukkeret er løyst opp. Hell marengsen over røra i langpanna. Strø 100 g mandelspon (hakka mandlar) over det heile. Steik kaka ved 180 grader til marengsen er stiv og har fått ein gyllen farge.

Avkjøl. Piske fløyten stiv og vend inn vaniljekrem. Del kaka i to og legg kremen mellom flaka.

This entry was posted in: Fest, Kaker, Langpannekaker, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

  1. Nam! Her på Sørlandet går den under navnet «verdens beste», og det er nok ikke så langt fra sannheten…

  2. Bønna says

    også kjent som «verdens beste», nam.

  3. Cilla says

    På tide med ei helsing til deg. Denne helga har me ete asparges med skinke, Skagenrøre (eg brukte ein svensk variant) og kyllingrulettar. Gjett kor eg fekk inspirasjonen frå!
    Ikkje nok med det: Me har planta to eføyar (gåver me ikkje sjølv vil ha) langsmed Europavegen. Var det ikkje du som skreiv om geriljahaging eller noko sånt for ei stund sidan?
    Uansett: Takk for den flotte bloggen din!

  4. Cilla: Å, så kjekt å høyre! Takk for at eg får lov til å inspirere. Meir om geriljahaging i morgon!

  5. Pingback: Maikaker « Alt godt

Leave a Reply to Alt godtCancel reply