Blogging, Frustrasjonar
Comments 9

Ei følsom sjel

Ja, eg er vel det. Eg blir fysisk kvalm av ekle bilde der folk blir skada eller har det vondt.

Men avisene elskar slike bilde. No ligg det eit bilde av ein tyrefektar som har fått hornet frå oksen inn under haka og ut gjennom munnen på framsida av nettavisa til Dagbladet. Eg er vanlegvis glad i Dagbladet, men eg har ikkje noko lyst til å gå inn dit.

For ei stund sidan var det ein fotballspelar som fekk trakka av foten, slik at den sto i ein heilt unaturleg vinkel. Bildet av situasjonen der ein mann står oppå foten hans og han vrir seg i smerte vart sjølvsagt smurt utover alle nettavisene.

For meg er det uaktuelt å sitte å glo på eit slikt bilde, eg fresar forbi, og så let eg vere å gå inn på den nettavisa ei stund framover, for å sleppe å sjå det.

Kan det vere nødvendig? Syns alle andre enn meg at det er kult å sjå på menneske som blir skada, og der ingenting vert overlete til fantasien? Eg kjenner at det provoserer meg. Men eg er vel ei følsom sjel.

This entry was posted in: Blogging, Frustrasjonar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

9 Comments

 1. Ingrid Tjosaas says

  Vel, eg er på eit punkt einig i det du seier. Men når eg tenkjer meg om, så sit eg faktisk ei stund å ser på biletet, for det «fascinerande» å sjå på. Men, det er jo ekkelt og kvalmande. Men så skal det seiast at eg ikkje er ei særs følsom sjel, då.

 2. Jag klarar det inte heller. Jag klarar knappt att se en vän som har skrapat sig lite så att det blöder utan att det vrider till i magen och gör ont på mig, så den där slags bilder – helt oaktuellt. Det går bara inte.

  Men jag är ju också en rätt ömtålig själ, då.

 3. Villrose says

  Samme her. Media presser hele tida grensene for hva de tør/vil vise. Null respekt for menneskers verdighet. Ville de vist slike bilder av mora si/sønnen sin/kjæresten sin??

  For meg er grensa nådd for lenge siden. Er mektig provosert av hvordan de gjør andre menneskers lidelse til grotesk underholdning på f.eks. dagsrevyen, og lar helst være å se på…

 4. RandiF says

  Helt enig med deg, Villrose. Ikke rart at volden i samfunnet aksellererer….

 5. Du er nok ikke alene om å føle avsky for slike bilder..En trenger ikke vise det verste mener nå jeg da og gidder ikke sjekke dagbladet etter det du skriver her…

  Og ang følsom… Nå har jeg prøvd alle de duftene du har sendt meg men jeg er nok rett og slett allergisk overfor parfyme desverre ;(((
  Elsker den la praire (silver) men jeg blir svimmel og kvalm av den også desverre men jeg får bare nøye meg med å kjenne at andre dufter godt 😉 det er deilig det og!

  Håper du har ei flott pinshelg!

 6. Tyrefekteren som ble spiddet, ja! Men når det gjelder akkurat den, så kan jeg faktisk forstå tyren også! Tyrefekting burde vært forbudt! Det er faktisk nesten like ille at dyra lider! Det er en totalt meningsløs sport!
  Avisenes jobb er jo å selge aviser, og går over lik for å oppnå best mulig salgstall! Jeg liker heller ikke å se sånne ekle bilder! Særlig gjelder det små barn!

 7. Eg har ingenting i mot «gladvald» på film (type Tarrantino), og er desverre for herda mot sterke krigsbilete og liknande. Men akkurat det tyrefektarbilete reagerte eg også på, og ser absolutt ikkje grunnen til at det skulle vore naudsynt for db å nytte eit slikt bilete (sett vekk frå fleire klikk). Det hadde halde med eit oversiktsbilete der ingen detaljar var synlege, om dei i heile måtte skrive om det.

  Tyrefekting er ein idiotisk sport.

 8. Jeg synes det er mye verre å se den stakkers tyren som har ryggen full av spyd som gir blodige sår. Hva gjør tyren? Jo akkurat det som forventes av den. Går til motangrep,og den «stakkars» tyrefekteren (som sikkert er et stort idol i Spania) klarer ikke parere med den røde kappen sin. He had it coming!!! Jeg liker ikke bildene jeg heller!!! Ikke i det hele tatt. Men jeg håper at dette kan være med på å skape en større bevissthet overfor denne såkalte sporten – og å få det forbudt!

 9. Media fyrer vel her oppunder den mentaliteten som gjør at det står tjukke lag med «glanere» rundt alle ulykker og lignende – og skaper problemer for redningsarbeidet. Bank skulle de hatt. Jeg har aldri skjønt hva som er så fascinerende med å stå og glo på folk som har skadet seg. Har du ikke noe der å gjøre eller noe å bidra med – gå videre.

Leave a Reply