Billig mat, Noko søtt
Comments 3

Blåbærpannekake

Denne lagde eg ikkje sjølv, eg fekk den servert på andre sida av plenen. Men ikkje desto mindre, den er så god at eg må berre dele den med dokke. Unnskyld for den elendige fotokvaliteten, iphone… Slik gjer du det:

Blåbærpannekake

2 egg

3 ss sukker

½ ts salt

3 dl kveitemjøl

5 dl mjølk

2 ss smelta smør, eller flytande bremykt

2 ss sukker

4 dl blåbær, frå skogen eller frysedisken

Kok blåbæra opp med sukkeret, og set til side.

Knekk egga i ein bolle, og rør inn sukkeret og saltet. Ha i ei spiseskei mjøl, så litt mjølk og rør glatt, så ei skei mjøl til og litt meir mjølk. Slik held du på til du er tom for både mjøl og mjølk. La røra stå litt. Ha i det smelta smøret like før du skal til å steike.

Steik pannekakene pent brune med ein liten klatt smør for kvar pannekake. Legg dei oppå kvarandre med blåbærsaus eller syltetøy mellom kvart lag. Skjer i snippar og server. Leppene vert goth-farga, men det er det verdt.

This entry was posted in: Billig mat, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Plukka noen blåbær da jeg var ute med den firbeinte i dag morges, men … de var ganske sure! Han spiste dem, men jeg droppa det. Så det blir nok bær fra fryseren/butikken i dag i stedet. Men at det blir pannekaker? Definitivt. Til lunsj, tenker jeg. Takk for inspirasjonen!

  2. hildeovedia says

    Fått oppskrift av en venninne med franske aner. Dette er den som mannen min bruker. Den originale er mer på slump. Et supert alternativ for oss med melkeintoleranse.

    6 egg, sukker ca 3/4 dl , mel 6 dl, litt ekte vanilje og vann!!! Begynn med å røre egg og sukker. Ha oppi litt mel, og rør glatt. Ha i vann. Mer mel. Mer vann, mer mel osv. til du ser at den er passe…. La den svelle i kjøleskapet en time. Bruk ca. 3 poser med frosne blåbær til denne mengden røre. Gjør deg klar med et fat, sukker og poser med frosne blåbær. Dette er samlebånd. Bruk solsikkeolje til steking. Pannekakene skal være tynne. Når en kake er ferdig, strø over sukker etter behag, deretter frosne blåbær. Klipp hull i hjørnet av posen og hell, minst søl.
    Hvis du har tilgang på ferske blåbær er det himmelsk!!

  3. Smart oppskrift, Hilde! Eg ville hatt litt salt i røra, det gjer smaken på pannekakene rundare. Genial allergikaroppskrift.

Leave a Reply