Desse har eg meir eller mindre vakse opp på. Kvar gong det var fest heime på Sunnmøre, og det skulle serverast saltmat, lagde mor mi desse rundstykka.
6 dl mjølk
100 g margarin
1 ts salt
1 pakke gjær
6 dl kveitemjøl
6 dl grovmalt kveite, fin
Eit egg til pensling
Frø til å strø på
Smelt margarinen, og ha i mjølka. La det få passe temperatur, fingervarme. Løys opp gjæra i dette, og ha i bakebollen.
Bland saman alt det tørre, og ha det i brødvæska litt og litt til du får ein passe fast deig. Den skal ikkje vere klistrete, men heller ikkje kompakt. La deigen gjerne elte i fem-ti minutt viss du brukar kjøkkenmaskin. La deigen heve i 40 minutt.
Sett steikeomnen på 210 grader. Trill avlange rundstykke, og legg dei på bakepapir på bakebrett. Pensle dei med egg, og dryss på det du måtte ha av frø. Vi brukte valmuefrø, men du kan gjerne bruke sesamfrø, nigella-frø, gresskarkjerner eller linfrø.
La rundstykka heve på bakeplata, før du steiker dei i 18-20 minutt på 210 grader.
Hei!
Min bror tipset om denne bloggen, og jeg tenkte du ville like den 🙂 Det er bare masse oppskrifter på brød!
paindemartin.blogspot.com
Pingback: Ei lekker laksesuppe « Alt godt