Duft
Comments 10

Dokke klarer ei til?

Her kjem den tredje. Der ligg fleire på lur, men eg får blogge litt om mat snart, for variasjonen si skuld. Iallfall; Her er Monica si utfordring:

Jeg vil gjerne ha hjelp til å finne min nye duft. Jeg har brukt Ardens Green Tea i årevis nå, og trenger sårt litt fornyelse. Dette er, litt kjapt, de tingene jeg liker i livet:

Mat: Italiensk! Ferske, fine råvarer, enkel mat, gode smaker.

Drikke: Tung, spansk rødvin om vinteren (foran peisen, så klart). Om sommeren – en frisk, syrlig hvitvin. Eller lemonade – hjemmelaget. På verandaen.

Blomster: Alle blomster lukter jo godt, men jeg har en absolutt forkjærlighet for … brudespirea. Og hegg. Er det rart? Det er vår og sommer for meg. Når spireaen og heggen blomstrer, da er det snart 17. mai og kick off for sommeren. Elsker også duften av basilikum. Og lime. Frisk lime er kanskje favorittduften.

Parfymer: Jeg liker stort sett friske dufter. Jeg har tidligere brukt CK One, Ralph Lauren – Romance, og Armani – Aqcua di Gió. Dufter jeg ikke liker, er tunge blomsterdufter eller krydderdufter, som feks Thierry Mugler – Angel eller Lagerfeldt – Sun, moon, stars. (Nå er det årevis siden jeg faktisk luktet på disse – i den tiden da jeg fortsatt eksperimenterte med dufter, men det er sånn jeg husker dem – overveldende).

Kort fortalt: Jeg liker friske, lette og «rene» dufter. Jeg vil helst lukte som om jeg nettopp har hengt til tørk på et utendørs tørkestativ midt på sommeren! Ja, og når vi snakker om klesvask – jeg elsker, elsker, elsker duften av Comfort Sensitive. Bare synd den nesten forsvinner når vasken er tørr. Noen ganger vasker jeg klær bare så jeg kan henge opp vasken og la den gode duften av skyllemiddelet fylle leiligheten.

Takk for hjelpen!

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

10 Comments

  1. Alle Clean duftene lukter som nyvasket, jeg liker Simply Soap og den sommer varianten (Summer Linen) de hadde i år 😉

    http://www.cleanperfume.com/products_en_1_1_0_6_11-Simply-Soap.php

    Og siden jeg er en Elisabeth Arden-fan jeg også, så syns jeg L’Occitane Cherry Blossom er en sånn frisk blomsterduft – som er litt lett og ikke så påtrengende :

    http://uk.loccitane.com/FO/Cherry-Blossom-Eau-de-Toilette,p24ET100CB.htm

    Den er på armen min i dag 😉

  2. Her tenker eg umiddelbart på Lancome Aromatonic. Det er ein splash/cologne, og sit ikkje så kjempegodt, men den er rik på lime og har dette reine preget som du sikkert likar. Av «større» dufter vil eg anbefale deg å prøve to Estée Lauder-dufter: Private Collection Jasmin white Moss og Pleasures, originalen. Begge dei to er friske, og dei sit veldig godt, slik EL sine dufter gjer.

    Viss du skal gje deg på nisjedufter vil eg foreslå Serge Lutens Nuit de Cellophane, Sublime Balkiss frå The different company, som Jane foreslo her i forgårs, og Blanche frå Byredo. Byredo finn du på Gimle, Sublime Balkiss på Heaven scent på eger og SL må du til utlandet for å finne, dessverre. Annick Goutal Petite Cherie kan også vere aktuell, den finn du på Parfumerie i Vibes gate på Majorstua.

  3. Jorid says

    Eg har leitt etter ei hegg-duft lenge. Syrin er ikkje heilt det same, og hegg er så veldig heime, bursdag og snart sommarferie.

    Guerlain har jo ei Aqua Allegoria-duft som heiter «Mandarine Basillic» sitrus og basilikum? Aqua Allegoria-serien er friske lette og sommarlige dufter. Den har litt grøn te i seg også, forresten. Så det kan vel bli ein lett overgang? 🙂 Denne dufta får du i vanlige parfymeri som har eit godt utval Guerlain (er kanskje lettare å få fatt i om våren)

    Eg tykkjer DKNY Women luktar vaskemiddel/såpe, så den kan vel vere fin å sjekke ut.

    L’Occitane har jo nettop komen ut med ei ny Cherry Blossom-duft Fleur Chérie heiter den og den er enno friskare enn Cherry Blossom-dufta. Den har notar av neroli, bjørnebær, jasmin og appelsinblomst.

  4. Helt uten å være parfymeekspert: Det høres ut som om du liker akkurat det samme som meg. Min favorittduft de siste årene har vært Issey Miyake L’eau D’issey, som er en «grønn» duft med mye vannlilje. Nå vurderer jeg å skaffe meg Donna Karans nye grønne epleduft, Be Delicious, som er frisk og syrlig. Jeg tror begge disse to kan være noe for deg.

  5. -og hva med Chanel Cristalle eau verte? Sitrusaktig og grønn, men myk og vårlig i friskheten, synes jeg.
    Noter iflg Fragrantica: magnolia, white flowers, jasmine, bergamot and Sicilian lemon,

  6. Marte says

    Og jeg foreslår nok en gang nydelige og sommerfriske The Pour un Ete fra L’Artisan. Grønn te og litt jasmin. Finnes på Heaven Scent.

  7. Sent til partyet i dag her, mange gode forslag allerede.
    Byredo ja, kanskje La Tulipe og Palermo også er verdt å snuse på.
    Igjen er jeg visst i Prada-hjørnet, kanksje noen snus på Infusion d’Homme kan være noe. Ikke bry deg om navnet, den er like fin til begge.

  8. Ann-Christin H. says

    Jeg bruker også Green tea fra Arden. For litt forandring uten å gå så langt, foreslår jeg Escale à pondichèry fra Dior som lukter rent og godt med noter av sitrus og sort te, kardemommeessens, den hvite blomsten sambac jasmin og sandeltre.

Leave a Reply