Frustrasjonar
Comments 12

Idétørke – eg treng hjelp!

No står det heilt stilt her.

Neste torsdag skal eg ha kollegaene mine heim til meg på konjakksmaking. (Konjakkpresentasjonen tek ein spesialist seg av.)

Men eg står heilt fast når det gjeld kva eg skal servere dei! Det må vere enkel mat, få ingrediensar, men varm. Den kan lagast i omn eller gryte, men helst ikkje ta så lang tid å førebu. Den må tole å stå på varmen litt, for den skal serverast etter konjakk-delen av kvelden.

Dei som kjem er flest menn, mellom 25 og 65 og opne for det meste, trur eg. Det er ingen som har allergiar, intoleransar eller mat dei ikkje kan ete av religiøse grunnar. Vi blir ca. 15, og det blir “sitte der du finn deg ein plass”-opplegg.

Vanlegvis er det eg som kjem med tips, men no må dokke lesarane mine hjelpe meg med forslag. Kva trur du kollegaene mine vil like å få servert?

This entry was posted in: Frustrasjonar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

12 Comments

 1. hildeovedia says

  Beouf Bourgonne?? Er ikke det veldig guttemat? Og noe du er god til! Og som er fransk! Og som kan stå og holde seg varmt….. Og som inneholder masse godt som ikkealergikere kan spise:=

 2. Bacalao med foccacia (som du lagar på førehand) og salat? Ein del arbeid med skrelling av poteter, men det kan gjerast på førehand – eller viss du har nokon du kan bestikke… Mitt inntrykk er at det er mat menn liker.

 3. Lykke says

  Graskarsuppe med kikerter , spisskkummin og koriander. Kanskje med ein klatt rømme og litt finskoren spekeskinke til servering. Og so godt brød til sjølvsagt. Kan lagast på førehand og varmast opp att til servering. Nam, nam!

 4. Kylling m/bacon og en god saus. Snurr ei lang baconskive rundt et kyllingbryst, 1-2 pr mann, legg i langpanne. Ha urter av ulikt slag over. Stek på ca 180 grader i …1-2 timer?…og voila – serveringsklart. Gjerne slottspoteter til, og en god saus som holder seg varm i en kasserolle ved siden av. Poteter inn når kyllingen er halvveis; varmluft varmer begge. Saus gjerne med karri. 😀

 5. Glemte: Lang tannpirker av tre gjennom hver kylling/bacon-bit, for å holde på plass. Urter på kyllingen innledningsvis, så bacon rundt. Tror jeg.

 6. Etter å ha smakt på diverse konjakker vil jeg tro at smaksløkene er sånn bortimot utslått uansett, så her er det antagelig bortkasta med veldig raffinerte greier. Boef bourguignon var min første tanke også. Få ingredienser, noe for gutta (broren og faren min ønska seg begge denne på bursdagene sine). Det er godt, har få ingredienser, tåler å stå litt, men det er jo litt pjuklete å lage etter Julias metode i alle fall. Fordelen er at det meste kan gjøres i god tid (som dagen før…).
  Bacalao er vel kanskje noe i samme dur, og litt sterkt så det hever seg over konjakken?
  Fårikål?
  Iris Stew? (bedre enn fåriål syns jeg da…)
  Jeg tenkte ogå på Mulligatawny – men den har jo ikke akkurat få ingredienser, da hehe. Men varmt, litt sterkt, veldig godt og populær hos både gutter og jenter.

 7. Beklager alle trykkleifene, det er litt for tidlig på morran. 🙂
  Hvis det kalde været fortsetter, tror jeg nok innertieren er noe varmt og kraftig som kan serveres i en suppebolle. Lettere å vase rundt med enn tallerken med poteter som triller av pluss kniv og gaffel og sånn. Lykke til, og blogg middagen. Vi vil lese om hva det ble til.

 8. Høres ut som en eller annen biffgryte. Bankekjøtt i saus med poteter, gulrøtter og løk eller noe annet kjøttrikt.

 9. Lovise says

  Jeg foreslår ertersuppe kokt på salt svineknoke, flatbrød og rørossmør.
  Kan lages (minst) dagen før og må bare varmes opp. Skikkelig mannemat.

 10. Jeg tenker også fransk – hva med løksuppe? Coq au vin er naturligvis også utmerket, det kommer litt an på hvor mette folk skal bli og om de har spist før konjakken kommer på bordet.

 11. Astri says

  Jeg foreslår chili con carne. Godt og lettvint.

Leave a Reply