Duft
Comments 9

Hemmeleg hagemann søker duftopplevingar…

Eg har fått ein ny førespurnad om parfymehjelp, denne gongen er det heile litt mystisk. Eg veit nemleg ikkje kven han er! Men her er “søknaden”:

Han er mann, arkitekt, opptatt av design og mote, arkitektur og hage selvsagt, klassisk musikk, men også religion. Han er kristen og jobber frivillig i kirken her i byen.

Han har i årevis brukt Chanels Anteaus, men kun i deodorantform og som aftershave. Er litt redd for parfyme. Liker ikke det som er altfor krydret, men liker røykelse.

OK, folkens, her må vi ha noko å bidra med. Fyr laus!

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

9 Comments

 1. Jorid says

  Sitt med Serge Lutens Chene på lanken, og vil derfor anbefale å teste ut den! Den lukter tørt og tre, og er herleg.

  Røkelse er ein note som har vore mykje eksperimentert med i moderne parfymekunst. Så om den Hemmelege Hagemannen har lyst til å utforske det er nok dufter som Comme Des Garcons sin røykelses-serie kanskje verd å sjekke ut? Dei har til dømes Zagorsk som skal lukte 1500-tals russisk kloster, og Avignon som er middelaldersk fransk kirkeduft (http://www.luckyscent.com/shop/category/219/page/1/brand/Comme_des_Garcons_Series_3:_Incense.html)

  Kanskje ein av dei meir maskuline Parfumerie Generale duftene også vil passe? Dei kan luktast på hjå Heaven Scent på Eger. Harmartan Noir for eksempel.

  Om ein er redd for å bruke parfyme er trikset å berre ta på litt – ein spray i nakken eller i knehasene til dømes.

 2. Davidoff Adventure er en av mine favoritter. Behagelig blanding av fiken og sitrus med et snev av krydder. Varm og avrundet duft som ikke står som en vegg rundt deg (i motsetning til enkelte andre herreparfymer som river i nesa).

 3. Hermes’ Terre er jo nam-nam. Jeg synes også den nye fra Chanel lukter godt – Bleue.

 4. Biotherm sin nyaste er den beste “mainstream-dufta” eg har lukta på på lenge. Shisheido si firkanta herreflaske er slett ikkje så verst heller. Heiter den Zen for men, skal tru? Sidan denne mannen bur i ein by der ein får tak i Acqua di parma kan han jo prøve Colonia, den syns eg er spennande.

 5. Tror kanskje denne hemmelige hagemannen trenger en klassiker? Hva med Aramis?

 6. Solveig says

  Tusen takk, så flott med råd! Han er ein gammal venn av meg.
  Kom ikkje sjøl på Comme des Garcon si røykelsesserie (har ikkje prøvd den sjøl, bortsett fra Avignon), og den er faktisk veldig relevant! Dei andre forslaga også.
  Angåande Bleue så seier han at han nettopp har lukta på den på Gardermoen, og han følte seg frista! 🙂

 7. Eg gjorde ein ny avsjekk på Biotherm og Shiseido i går på Glasmagasinet, og Shiseido er veldig mykje betre. Biotherm var litt mykje sitrus og sommar, Shiseido var meir kompleks og mmmm….

 8. Vil bare legge til Gucci Pour homme fra 2003 (ikke Gucci by Gucci) og Serge Lutens Fumerie Turque.
  Kanskje litt mer i amber, tre og søtligere noter, men har noen subtile og ganske så elegante røykfulle innslag. Spesielle også, om de skulle klaffe.

 9. Tormod says

  Annick Goutals Ninfeo Mio – helt klart! En fin, ren duft – inspirert av Ninfeo-parken utenfor Roma. En svært vellykket kombinasjon av sitrus og tre, så veldig trygt for en mann. 🙂

Leave a Reply