Livet
Comments 5

Med fare for å gjenta meg sjølv…

Dette skriv eg minst eitt par gongar i året, og det er like viktig kvar gong.

No i julebordstria har folk nok med seg sjølve, festar, juleavslutningar og andre sosiale lag. Blodbankane merkar det på to måtar:

For det første får fleire juling, og treng blodoverføring etter skadar og ulukker.

For det andre gløymer folk blodgjevingstimane sine, dei har nok med seg sjølv og sine i denne tida.

Difor kjem mi årvisse oppmoding: Gje blod! Registrer deg, sjekk ut vilkåra og dersom du kan gje så gjer det. Eg er i karantene for tida, på grunn av den nye kjærleiken, så gje litt for meg og. Eg er tilbake med full styrke i mars!

This entry was posted in: Livet

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

 1. Jeg var faktisk i Blodbanken for ei uke siden! Viste seg at jeg må stå i karantene frem til mai, men DA ringer de meg og jeg får gi.

  En annen viktig ting er at hvis man IKKE vil gi blod, kan man likevel gi plasma. Da går blodet ut av armen, gjennom et apparat og tilbake igjen. Plasmaen er nyttig for f.eks. blødere og andre som har problemer med å slutte å blø. Man slipper å bli blodfattig selv, og kroppen reproduserer plasmaet på veldig kort tid (3 uker TROR jeg, men er ikke sikker).

 2. Jeg meldte meg etter forrige runde, men ble forkasta pga for høyt blodtrykk. Hvilket ga meg et solid spark bak. Med hjelp av lege og solid egeninnsats er jeg klar til nytt forsøk!

 3. barnebibliotekaren says

  Jeg var faktisk for en uke siden, og fikk med meg bronsemerket hjem 🙂 Det er faktisk en ukomplisert ting man kan gjøre for å hjelpe andre, og jeg gjør det med glede hver gang…

 4. Bra tiltak 🙂 Jeg har gitt mye blod, og burde muligens melde meg igjen.

 5. Silje says

  Veldig bra tiltak og oppfordring. Støtter opp om denne da noen av oss ikke kan gi blod. Har forsøkt, men har ikke trykk nok til å donere noe som helst. Sykepleieren den gangen så søtt på meg og sa: “Du gjorde et hederlig forsøk, men vi skal ikke pine deg” 🙂

Leave a Reply