Denne middagen vart til etter at eg hadde fått med meg heim ein boks med scampi frå ein fest vi var på som ikkje vart oppetne. Eg er glad i å utnytte restar, så då lagde eg ei deilig fiskegryte med scampiane og litt laks som låg her.
Ein tenker ofte at det må vere 200 g fisk eller kjøt til kvar person. Dermed kan ein utsette å bruke restar, fordi ein tenker at det er ikkje nok. Men det gjeld ikkje viss du brukar det i ei fyldig gryte med god saus og masse fine grønsaker. Sausen og tilbehøret dryger kjøtet eller fisken, så det er meir enn nok med mellom 100 og 150 g fisk eller kjøt.
Denne gryta er også fort gjort å lage, fordi den berre inneheld grønsaker som treng kort koketid. Eg lagde den på rekekraft, her ser du korleis du gjer det. Bytt ut vassmengda med rekekraft, viss ikkje krafta er veldig innkokt. Slik gjorde eg det:
500 g laks
200 g scampi, kokte og rensa
200 g sukkererter
2 gulrøtter
15 cm purre
Hummerfond eller rekekraft
4 dl vatn
1 pakke kremfløte eller eit beger creme fraiche
Salt og peppar
Rens grønsakene og skjer dei tynt. Rens laksen og del den i passe store bitar. Kok opp vatnet med kraft eller fond og ha i laksen. La det koke i eitt par minutt. Ha i gulrøttene og purren saman med fløte eller creme fraiche. La det heile koke litt til før du har i sukkererter.
Heilt til slutt, rett før servering, smaker du til med salt og peppar, og har i scampiane. Har du ikkje scampi kan du bruke pilla reker, helst ferske eller frosne som har fått tint. Server med kokte poteter.
Du hekje vurdert kokke-yrket??? Eller er det nåke ej ikkje veit om kanskje (asso, er du det allereie)??
Fe ofte vatn i munnen av å lese bloggen din asso. Syns at du kunne hatt en konkurranse ej, der man kan vinne Alt godt for en dag ;p
Hadde ikkje hatt nåke i mot både selskap og lært å lage ny, god mat 🙂
Du imponera mej stadig skal du vete 🙂