Billig mat, Middag, Supper
Leave a Comment

Mørk kjøttsuppe

Vegen blir til medan ein går, og slik er det ofte med mat og.

Denne suppa byrja med at eg hadde eit stykke røykt juleskinke liggande i kjøleskapet saman med eit raudkålhovud. Eg hadde ein del grønsaker og, når alt hadde kome ut av skuffene og opp på benken såg eg at eg hadde tilfang til ei god suppe. Har du andre grønsaker enn meg, så er denne oppskrifta perfekt til å variere. Bruk ditt beste skjønn, og nytt høvet til å få rydda i grønsaksskuffa. Slik gjorde eg det:

Mørk kjøttsuppe

300 g røykt kjøt, i terningar

Eit lite raudkålhovud

4 gulrøter

3 poteter

2 raude laukar

Ei persillerot

Ein purre

2 l kjøttkraft, eg brukte vatn og fond

1 ss tomatpuré

3 ss olivenolje til steiking

Timian, salt og peppar

Rens alle grønsakene, og kutt dei i cm-store bitar. Fres løken i olivenolje, dryss på timian og la det surre til løken er mjuk. Ha i tomatpuréen, og la det frese litt før du har i resten av grønsakene. Slå på kraft og la det koke i 15 minutt.

Kutt kjøtet i terningar og ha det i suppa. La det koke til kjøtet er gjennomvarmt. Smak til med salt og peppar, og server med flatbrød og godt smør.

This entry was posted in: Billig mat, Middag, Supper

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply