Vegen blir til medan ein går, og slik er det ofte med mat og.
Denne suppa byrja med at eg hadde eit stykke røykt juleskinke liggande i kjøleskapet saman med eit raudkålhovud. Eg hadde ein del grønsaker og, når alt hadde kome ut av skuffene og opp på benken såg eg at eg hadde tilfang til ei god suppe. Har du andre grønsaker enn meg, så er denne oppskrifta perfekt til å variere. Bruk ditt beste skjønn, og nytt høvet til å få rydda i grønsaksskuffa. Slik gjorde eg det:
300 g røykt kjøt, i terningar
Eit lite raudkålhovud
4 gulrøter
3 poteter
2 raude laukar
Ei persillerot
Ein purre
2 l kjøttkraft, eg brukte vatn og fond
1 ss tomatpuré
3 ss olivenolje til steiking
Timian, salt og peppar
Rens alle grønsakene, og kutt dei i cm-store bitar. Fres løken i olivenolje, dryss på timian og la det surre til løken er mjuk. Ha i tomatpuréen, og la det frese litt før du har i resten av grønsakene. Slå på kraft og la det koke i 15 minutt.
Kutt kjøtet i terningar og ha det i suppa. La det koke til kjøtet er gjennomvarmt. Smak til med salt og peppar, og server med flatbrød og godt smør.