Billig mat, Middag, Supper
Kommenter innlegget

Mørk kjøttsuppe


Vegen blir til medan ein går, og slik er det ofte med mat og.

Denne suppa byrja med at eg hadde eit stykke røykt juleskinke liggande i kjøleskapet saman med eit raudkålhovud. Eg hadde ein del grønsaker og, når alt hadde kome ut av skuffene og opp på benken såg eg at eg hadde tilfang til ei god suppe. Har du andre grønsaker enn meg, så er denne oppskrifta perfekt til å variere. Bruk ditt beste skjønn, og nytt høvet til å få rydda i grønsaksskuffa. Slik gjorde eg det:

Mørk kjøttsuppe

300 g røykt kjøt, i terningar

Eit lite raudkålhovud

4 gulrøter

3 poteter

2 raude laukar

Ei persillerot

Ein purre

2 l kjøttkraft, eg brukte vatn og fond

1 ss tomatpuré

3 ss olivenolje til steiking

Timian, salt og peppar

Rens alle grønsakene, og kutt dei i cm-store bitar. Fres løken i olivenolje, dryss på timian og la det surre til løken er mjuk. Ha i tomatpuréen, og la det frese litt før du har i resten av grønsakene. Slå på kraft og la det koke i 15 minutt.

Kutt kjøtet i terningar og ha det i suppa. La det koke til kjøtet er gjennomvarmt. Smak til med salt og peppar, og server med flatbrød og godt smør.

This entry was posted in: Billig mat, Middag, Supper

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s