Eg hadde nokre damer på middag i går, så eg var på leit etter ein fin forrett, utan kumjølk, skalldyr og nøtter.
Ein kollega tipsa meg om denne varianten av gratinerte asparges, og den likte damene veldig godt. Eg la til litt syre, i form av ein søtleg fikeneddik som eg kjøpte i Kiel i haust. Bruk gjerne litt vin eller litt sitronsaft og vatn viss du vil ha den litt syrleg som eg vil. Slik gjorde eg det:
Ein bunt asparges
Ein bøffelmozarella
100 g spekeskinke
1 ss søt eddik
Knekk aspargesane der dei knekk naturleg. Lind saman to og to med ei skive spekeskinke. Legg dei tett i tett i ei eldfast form. Ringle over eddiken. Riv mozarellaen i små bitar og fordel dei utover forma. Gratiner det heile i 10 minutt på 200 grader til osten er gyllen og fin.
Kva fekk damene til hovudrett og dessert?
Det kjem, det kjem! 🙂