Billig mat, Noko søtt
Comments 2

Syrleg appelsinsorbet

Appelsinsorbet er ein perfekt dessert til påskelammet, og dessutan er appelsinane på sitt aller søtaste no. Du kan lage denne desserten med juice og, men velg i så fall ein søtare juicetype. Dei billigaste juicane vert beiske og for sure til denne desserten.

Eg har ein ismaskin, det gjer det til ein leik å lage slike sorbetar. Har du ikkje det, er ein stålbolle tingen, då må du innom frysaren og røre ein gang i blant, slik at sorbeten vert glatt og mjuk, og ikkje nålete og hard.

Appelsinsorbet

Saft av 7-8 appelsinar, til saman 7 dl appelsinsaft

Filetar av ein appelsin, finhakka

50 g sukker

Press appelsinane, og mål opp juicen. Kok den opp i ei gryte saman med sukkeret. Skum av det gule skummet som samlar seg på toppen. Ha i appelsinkjøtet. Set gryta kaldt.

 Slå blandinga i ismaskin, eller i ein stålbolle, og set den i frysaren. Rør i isen med ein gaffel ein gong i halvtimen, til den er ferdig. Server i pene glas med pynt av sitronmelisse.

This entry was posted in: Billig mat, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Da blir det ut å bringe inn appelsinene imorgen, så har vi til mmm etter lammesteken. Takk for enkel oppskrift!

  2. Mmm … godt! Kan også tipse om at det blir veldig godt med basilikum i sorbeten!

    M:)

Leave a Reply