Fest, Frustrasjonar
Comments 10

Kva er det med dei?


For lite tid til shopping? For dårlege rådgjevarar? Manglande estetisk sans?

Desse langrennsjentene stiller opp på idrettsgalla, og har på seg kjolar som blottar enorme skulder- og armmusklar. «Idrott byggde denna vackra kropp».

Gutta har det enkelt, dei kan tre på seg ein dress og sjå flotte ut. «Skadeevnens størrelse» er mykje større hos damene, det er alt for mykje å velge blant.

Og ein eller annan plass på vegen har det gått gale både for Kalla og Bjørgen. Det burde vere mogeleg å finne kjolar som sit betre og som passar betre til desse jentene.

Eg er i marknaden etter kjole sjølv for tida, og veit kor viktig det er å ta omsyn til den kroppen ein har fått tildelt (eller med tida skaffa seg, som både med meg og damene) når ein vel kjole.

Vi kler alle ulike ting. Nokre passar best i a-linje, nokre bør ha innsvinga liv. nokre er fine i skinkeermar og andre er fine i chiffon. Eg kan tenke meg mange kjolar som ville vere flotte på desse to damene, men ikkje dei som dei har valt å gå med på idrettsgalla. Kanskje ein stylist hadde vore tingen?

This entry was posted in: Fest, Frustrasjonar

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

10 Comments

 1. Ragna says

  Hei Gunda

  Jeg leser bloggen din fast og setter stor pris på den. I denne saken er jeg imidlertid veldig uenig med deg. Når jeg ser på bildene ser jeg to superblide jenter som åpenbart har jobbet hardt, oppnådd stor suksess og bokstavelig talt strutter av dette. Jeg synes det er trist hvis de skal måtte skjule seg for å tilfredsstille et eller annet estetisk ideal.

  Jeg er enig i at snitt og fasong gjør stor forskjell for ulike kropper med tanke på hva man ønsker å fremheve. De snittene som er valgt her fremhever at de er ekstremt veltrente og sterke jenter. Jeg lurer på hvorfor det er så upassende å fremheve muskler på en idrettsgalla? Jeg synes de ser både oppsiktsvekkende og flotte ut. Hva er det estetisk som er så feil i disse bildene?

  Ragna

  Likar

 2. Jeg er derimot helt enig med deg. Disse damene er godt trente, men kjoler uten ermer er ikke riktig valg.

  Likar

 3. Elsa says

  Synes ikke kjoler uten erme er riktig valg til disse to.
  Bare en liten opplysning, dette er ikke håndballjenter. Det er langrennsjentene Kalla og Bjørgen:-)

  Likar

 4. Ragna: For meg handlar det om noko så jentete som å vere fin, å ha på seg noko som gjer at ein ser godt ut. Eg er sikker på at desse jentene kunne funne mange kjolar som passa dei betre enn dei som dei har på seg på desse bilda. Dei kler ikkje kjolane dei har valt, ganske enkelt.

  Magnus: Eg er også stolt av og glad i min kropp. Men når eg kler på meg prøver eg å velge klede som kler meg, som framhevar det fine og skjular det som er mindre heldige kroppstrekk. Musklar er ikkje mindre heldig, men dei kan definitivt presenterast betre enn dette.

  Elsa: Eg har korrigert det. 🙂 Eg veit ikkje kva som skjedde i overgangen mellom hovud og fingrar, eg visste godt at dei gjekk langrenn. :rødme:

  Likar

 5. Jeg er tildels enig med deg, Gunda. Jeg syns ikke kjolene gjorde jentene finere, men jeg forstår deres ønske om å «vise muskler».
  Halterneck (er det ikke det det heter, da tro?) og chiffongermer, var det første som slo meg da jeg så dette bildet …

  Likar

 6. Jeg syns de skal få kle seg som de vil. Det er tross alt deres kropp. Hvis de derimot spør deg om hjelp, da er saken annerledes.

  Likar

 7. Mokki says

  Nei i alle dager? Jeg syns overhodet ikke at de skal gjemme bort kroppen sin – wow? Virkelig? Og jeg skvatt da jeg så hvor muskuløse de faktisk var – men at slanke, veltrente jenter som disse ikke skulle kunne gå i kjole med kort erme og bar rygg er bare å «være kvinne verst». De følte seg sikkert flotte i de stilige kjolene, og så får de så mye dritt etterpå?

  Som lita og tjukk forbeholder jeg meg også retten til å vise så mye naken hud som jeg har lyst til.

  Likar

 8. Tipper dette kommer helt an på om en synes at muskuløse overarmer er pent eller ikke. Jeg synes begge damene er storveies flotte (og er dessuten aldri så lite misunnelig), men det er det sikkert delte meninger om.

  Likar

 9. Eg syns også dette er flotte damer, så det har ingenting med det å gjere. Eg vil berre at dei skal bruke litt krefter på å finne kjolar som dei er fine i. Eg syns ikkje desse kjolane framheva deira beste sider. Det var berre det. 🙂

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s