Gulrotkake er alltid godt, og denne er om eg skal seie det sjølv ekstra god. Grunnen finn du i oppskrifta, den inneheld nemleg litt smør. Smøret gjer at kaka får ei heilt utruleg sprø og god skorpe. Det løftar ei kake for meg, når skorpa smakar godt.
Denne kaka kan godt bakast tidleg på dag viss den skal serverast på ettermiddagen eller kvelden. Det gjer berre at den vert litt fastare i fisken, og lettare å skjere opp. Du kan bytte ut pistasjnøttene med andre nøtter, og sultanarosinene kan byttast ut med vanlege rosiner, eller korintar.
Eg brukte ei randform til denne kaka, men du kan også bruke ei vanleg rundform.
Gulrotkake med sultanarosiner og pistasjnøtter
300 g mjøl
2 ts kanel
2 ts bakepulver
1 ts salt
200 g brunt sukker
4 egg
2,5 dl nøytral matolje
200 g gulrøtter
100 g sultanarosiner
100 g pistasjnøtter, grovt hakka
75 g mjukt smør
Sett omnen på 175 grader. Smør ei 24 cm form godt, og dryss den med mjøl eller semulegryn. Bank av overflødig mjøl eller gryn etter at forma er strødd. Riv gulrøttene fint.
Bland saman det tørre unntatt gulrøtter, nøtter og rosiner. Pisk sukker og egg til ein luftig eggedosis. Bland saman eggedosis og mjølblandinga, og rør inn det mjuke smøret vekselsvis med oljen til slutt.
Vend nøtter, rosiner og gulrøtter inn i kakerøra. Bak kaka i 55-60 minutt på 175 grader. Stikk inn ein spagettipinne eller ei kakenål for å sjekke at kaka er gjennomsteikt når det har gått 55 minutt.
Glasur:
200 g kremost
2 ts ekte vaniljesukker
150 g melis
2-3 ss sitronsaft
Pisk saman alle ingrediensane, til det er ein glatt krem. Smør på kaka, og pynt med det du har for handa. Eg hadde litt kandisert frukt som eg kjøpte på ferie i Italia, den skar eg i tynne skiver og dryssa over kaka.