Hvitt kjøtt: kylling og kalkun, Middag
Comments 2

Fylte kyllingfiletar

Kylling eller svin? ropte eg. Kylling! kom det frå stova.

Gode råd var dyre, eg hadde kylling og brekkbønner i kjøleskapet, noko parmesan og soltørka tomatar på olje. I tillegg hadde eg akkurat kjøpt ei potte med basilikum.

Då vart det fylte kyllingfiletar til middag. Slik gjorde eg det:

Raud pesto:

4 ss soltørka tomatar i olje

2 ss riven parmesan

Ein neve basilikumblad

2 fedd kvitløk

Olje

Andre ingrediensar:

4 kyllingfiletar, store

4 dl buljong

300 g brekkbønner

50 g riven parmesan

3 ss soltørka tomatar i olje

2 ts honning

Set omnen på 180 grader. Mos alt til pestoen i ei matmølle. Spe med meir olje om konsistensen vert for fast. Den skal vere lausare enn leverpostei men fastare enn vanleg pesto.

Ta ein stor kyllingfilet per person. skjer av indrefileten, den tynne strimla med kjøt på undersida. Del den i to på langs. Legg inni 1,5 ss raud pesto i kvar filet. Lukk opninga med ein tannpirkar utan peppermyntesmak.

Legg filetane i ei eldfast form. Slå på buljongen, eg brukte vatn i tillegg til fond frå flaske. Strø over soltørka tomatar, og ringle over honningen. Del brekkbønnene i to eller tre, og fordel dei i forma. Dryss over parmesan, og bak forma i omnen på 180 grader i 20 minutt.

Server med ein god salat og kokt ris.

2 Comments

Leave a Reply to Berit Cancel reply