Fredag, Frustrasjonar
Comments 7

Frø av bjørk


Eit slikt som dei som flyg i lufta no, veit du.

bjørk2Eg kom syklande inn i gården, den er vakkert beplanta som ein engelsk hage, med bjørketre i symmetrisk formasjon. Før eg visste ordet av det hadde eg noko i auget. Eg prøvde å få det bort, men det førte berre til at det kom på innsida av augeloket.

Noko så vondt! Eg fekk parkert sykkelen, låst opp døra og så virra eg oppover trappa som ei skada høne. Trettenåringen var heime, og vi fann kontaktlinsevæske til å skylle med. Men ingenting kom ut.

Eg måtte legge meg på sofaen, det gjorde så vondt at eg berre måtte halde auget lukka. Eg ringde til legevakta, det tok lang tid å få svar, og dei kunne fortelje at det var laaang ventetid.

bjørkTil slutt, etter litt lirking og meir hjelp frå trettenåringen, kom altså bjørkefrøet fram. No er smertene stort sett borte, men auget renn og produserer puss. Stilig. Eg er glad eg klarte å fikse det sjølv, ein fredagskveld på legevakta er ikkje draumen.

Moralen er; bruk solbriller under sykling, også om ikkje sola stikk i augene, spesielt i bjørkefrøsesongen. God helg til alle som stikk innom!

This entry was posted in: Fredag, Frustrasjonar

av

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. isj
  jaja, bra du fikk den ut! Selvom jeg ikke helt veit om jeg hadde tenkt stilig over pussproduserende øyne *ler*

  Den er forresten utrolig flott den gården deres, lurer på hvordan det hadde vært der uten de store bjørketrærne.

  Likar

 2. Uff det der hørdes ikke godt ut! Fint at du fikk rusket vekk. Mann min som sykler mye bruker briller hele tiden, mobber han egentlig litt for det, men det er for å beskytte øynene sier han, men det ser jo litt «snålt» ut når det er mørkt og overskyet 🙂

  Likar

 3. Bra det kom ut, og ikke slapp taket i øyeeplet på baksiden og klistret seg fast i hjernen. Bjørk på hjernen hadde nok blitt litt plagsomt i lengden… Antagelig er det noe i den retning som skjer med svært intelligente og klarsynte mennesker, en kontaktlinse forsvinner inn i øyekroken og fester seg til hjernen. Det er derfor flesteparten av dem har briller, fordi de bare har én kontaktlinse igjen.

  Likar

 4. Neimen, au! God bedring til øyet, og jeg slutter meg for øvrig til smgjs jubel over at du fikk ut elendet før det begynte å gro, for det skjer raskt, skal jeg dømme etter hagen vår her!

  God helg!

  Likar

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Google photo

Du kommenterer no med Google-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut /  Endre )

Koplar til %s