Middag, Pai, Quiche
Leave a Comment

Ein hjartepai – eller quiche?

Mat laga med hjarta er den beste, ikkje sant?

Denne gode paien var middag i går, hjarta lagde eg av ein slik lang, tynn paprika som vart delt i to og så sett saman motsett veg. Du kan berre legge ringane på paien og. Slik gjorde eg det:

Hjartepai

125 g smør

250 g mjøl

0,5 dl vatn

Ei klype salt

5 egg

Eit beger kremost, eg brukte krydderost

2 dl matfløte

150 g skinke

Ein raud paprika

20 cm purre

To stilkar stangselleri

Salt og peppar

Set omnen på 180 grader. Ha mjøl og smør i ei matmølle, og køyr det med kniven til det er grynete. Ha i vatnet, det må vere iskaldt. La kniven gå til deigen samlar seg rundt den.

La paideigen kvile litt før du kjevlar den ut slik at den er litt større enn forma. Dytt den godt nedi og oppover kantane. Den krymper når du steiker den.

Prikk nokre hol i botnen på paien, og forsteik skalet i 10 minutt. Ta den ut. Set omnen opp til 200 grader.

Knekk egga i ein bolle, og ha i fløte, kremost, ca. 1 ts salt og rikeleg med grovmalen peppar. Køyr dette glatt med ein stavmiksar, eller rør godt med ein visp.

Rens paprika og purre. Finhakk det og stangselleristilkane. Del opp skinka slik du vil ha den. Fordel grønsakene og skinka i paiskalet, og slå på eggeblandinga. Steik paien i 30 minutt på 200 grader. Server med ein salat og ein god dressing.

This entry was posted in: Middag, Pai, Quiche
Tagged with: ,

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply