Til dessert på maifestbordet mitt serverer eg rabarbrarull. Rabarbraen sprutar ut i hagen min, og eg brukar den så mykje eg kan. Dette er ein ny kakevariant, som vart ganske god, om eg skal seie det sjølv. Slik gjer du det:
275 g kveitemjøl
5 ss sukker
1 ts bakepulver
½ ts salt
75 g smør
1 egg
½ dl mjølk
Fyll:
350 g rabarbra
6 ss sukker
1 ts finreve sitronskal
1/2 ts kardemomme
Pynt:
1 egg
litt perlesukker
Sett steikeovnen på 220 grader. Bland dei tørre ingrediensane og smuldre i kaldt smør. Pisk egg og mjølk og rør inn i deigen. La deigen kvile ein halvtime i kjøleskap.
Kjevle deigen til et rektangel (ca. 25×30 cm). Eg gjer dette rett på eit bakepapir av silikon, då vert deigen enklare å handtere.
Bland rabarbra, sukker, sitronskal og kardemomme, og fordel det over deigen. La det stå igjen 1 cm langs kanten. Pensle deigkantane med samanpiska egg. Brett inn deig-endane og rull sammen kaka som ei rullekake. Legg den på steikebrett med skjøten ned.
Pensle kaka med samanpiska egg, og dryss på perlesukker. Steik kaka midt i omnen i ca. 30 minutter. Avkjøl kaka litt, og server den med crème fraîche rørt med litt ekte vaniljesukker, krem eller vaniljesaus. Denne kaka gir ca. 8-10 porsjonar.
Ha ein fin mai-fest!
Nam..
Elsker rabarbra. Og denne ser virkelig god ut, må prøves en gang
Så heldig jeg var nå! Jeg har to “hekker” med rabarbra hos meg og har kjempelyst til å lage mye og forskjellig av den.
Gode ønsker fra Eirin
åh for en fristende oppskrift og bilde!
den må jeg prøve:)
Takk, Alt godt! Til mine gutter på 17.mai 🙂
Rabarkjempebra! Veldig klar for denne, helt klart.
Pingback: Fleire mai-rettar: Grøn ertesuppe « Alt godt