Frustrasjonar
Comments 9

Å prokrastinere

Prokrastinering er et uttrykk innen for psykologi som innebærer fremskyving eller unnvikelse av en handling som skal avsluttes. Dette innebærer at fokus forflyttes til andre handlinger som vil føre til at personen ikke får utført sitt opprinnelige arbeide.

Prokrastinering kan føre til stress, dårlig samvittighet og minsket produktivitet. Det er normalt for de fleste mennesker å prokrastinere til en viss grad, men det kan bli et problem når det går ut over sosiale og daglige funksjoner. Kronisk prokrastinering kan være et tegn på at en psykisk eller fysisk sykdom ligger bak. Eksempel på slike psykiske sykdommer kan være ulike fobierdepresjon og angstHyperaktivitet (ADHD) kan også lede til prokrastinering.

Ordet prokrastinering er dannet av de latinske leddene pro, som betyr «for», og crastinus, «det som angår morgendagen» (av cras, «i morgen»). Begrepet kan fritt oversettes med «utsettelsesatferd».

Kjelde: Wikipedia

This entry was posted in: Frustrasjonar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

9 Comments

  1. Iduns says

    Kjære Alt godt,
    Du snakkar ikkje bare om sjølvmeldinga mi, du snakkar nesten om heile livet mitt føler eg. Kjekt å ha eit slikt fint namn på det då!

  2. per says

    litt prokrastinering kan faktisk være sunt og lede til kreative løsninger 🙂

  3. Takk, Per, det var det eg trengte å høyre! 🙂 (Dessutan er eg ute av det no, som du sikkert forstår…)

Leave a Reply