Bokmeldingar
Comments 2

Matbøker på Mammut 2011

No er det like før Mammut 2011 brakar laus, det store boksalget som kjem kvart år i februar.

Eg har gått igjennom katalogen, og funne fram nokre perler til deg som du bør sikre deg viss du delar kokeboksmak med meg.

Morten Schakenda si første, store bakebok  er på mammutsalg i enkelte butikkar. Eg har mellom anna sett den i Norli si liste.

Det er ei flott bok, men sjekk at du ikkje får første opplag, der er det nokre trykkfeil med doble kryddermengder og andre ting som kan vere noko forvirrande. Sett bort frå trykkfeila er det ei inspirerande og morsom bok som verkeleg gjev lyst til å ta fram mjøl og forkle.

Norli har også lagt ut Sølvskjeen på mammutsalg.

Sølvskjeen er det italienske motsvaret til den rutete kokeboka for norsk mat, og Larousse for fransk.

Denne boka er eit flott standardverk med andre ord, med over 2000 oppskrifter frå heile Italia.

Den utkom første gong for over femti år sidan, og har etter det lege på salgstoppen for kokebøker i Italia meir eller mindre samanhengande.

Vel verd å ta med seg heim, altså.

Den tredje kokeboka eg vil anbefale er 365 middager i en gryte av Guro Usterud.

Den er ei fin kokebok med mange kvardagsoppskrifter, og felles for dei alle er at du kan lage retten i ei gryte. What’s not to like?

Er du glad i sjømat og skalldyr er det ei bok som er særleg aktuell å ta med heim. Det er den svenske nestoren Leif Mannerström og Jesper Lindberg si bok Skalldyr.

Den er svært grundig og gjennomarbeida, Leif Mannerström er ein kokk som har halde på lenge, men som alltid har fornya seg.

Her lærer du mange grunnleggande teknikkar, og ikkje minst får du gode forslag til tilbehør og menyar med skalldyr. Dette er ei kvalitetsbok som alle skalldyrelskarar bør sikre seg.

Den siste boka eg vil anbefale er Tessa Kiros si bok Mat for store og små. Eg har veldig sansen for Tessa Kiros sine oppskrifter og ikkje minst det at ho samlar inspirasjon på så ulike stader som Sør-Afrika, Finland og Hellas.

Denne boka er like fin og inspirerande som dei andre ho har laga, og ikkje minst set eg pris på tankane ho har om det å lage mat som heile familien vil spise. Ho tenker ernæring, men ikkje på ein belærande måte, og ikkje minst lagar ho veldig lekre bøker. Sjekk ut denne, den er ein skatt og ei kjelde til nye idéar på kjøkkenet.

This entry was posted in: Bokmeldingar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

2 Comments

  1. Spørs om det vert den nedste på meg sidan både du og Teta Pheta anbefaler ho …

  2. Pingback: I dag! « Alt godt

Leave a Reply