Duft
Comments 7

Finn ei duft igjen!

Her om dagen dumpa det ein mail ned i mailboksen min frå Snuffeldyret. Snuffeldyret, som er ei dame, ville gjerne ha hjelp til å finne seg ei god duft, men er litt treg i avtrekkaren. Det skal vi ikkje bruke mot henne. Her er hennar beskrivelse av seg sjølv og hennar duftopplevingar:

Jeg vil ha en lett, frisk duft. Ikke for kryddret, tung eller for søt. Ikke for puddret. En helårsduft som kan brukes til alt. Gjerne en klassiker som ikke går av moten med det første.

Jeg elsker engelske roser og små sære planter. Liker fancy kjøkkenting a la Alessi. Glad i sushi, fisk og rådyr. Kunne levd på bare grønnt. Elsker kaffe og te. Sykler og står telemark.

Siste forsøk var den nye Daisyen til Marc. For søt og udefinerbar vemmelt.
Før det var det den nye til Issey Miyake. Lovende i starten, men svettelukt etterhvert.
Escada incredible me er for søt og tung.

Escada med røde prikker er fin i starten, men får en kant som jeg ikke liker. Jeg føler jeg lukter over hele kontoret.

Versace versus time for pleasure var ok. Ble etterhvert litt for flat og nei.
Calvin klein euphoria er for søt og tung til hverdags.
Escada marine groove er den siste jeg hadde som jeg var fornøyd med. Liker solbærduften i den. Jeg må beskjemmet innrømme at jeg har hatt sikkert 5-6 av de siste sommerduftene til Escada.

Alle Clean luktene var hel bom. alle Chance duftene ble også helt feil.

Som Du sikkert har skjønt er jeg sær og vanskelig i duftveien. Jeg blir heller ikke sur om du ikke har tid til å hjelpe meg.

Snuffeldyret

Sjølvsagt har eg tid! Men først vil eg ha forslag frå dokke duftfolka som les bloggen min. Kom med innspel!

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

7 Comments

 1. Mona O says

  Høres kjent ut, tror vi har bommet på mye av det samme. Hva med noe fra Lancôme….-Tresor for eksempel, litt mørk uten å være tung.

 2. Jorid says

  L’Eau frå Serge Lutens? Den er stilig, som Alessi kjøkkenutstyr, ikkje søt i det heile. Og hverken krydra, tung eller pudrete. Ikkje så skarp og OMO colour som Clean duftene kan vere. Hermès sin Voyage D’Hermès blir kanskje for maskulin for deg, men er også noko i samme sjanger. Om du befinn deg i Oslo vil eg kanskje anbefale å lukte på Diptyque hjå Heaven Scent, Philosykos til dømes er ei grønn og fin fikenduft. Ganske ulik frå det du har nemd.

  Ville egentlig anbefalt å styre unna dei mest populære duftene som Dolce & Gabanna Light Blue og Tommy Girl frå Tommy Hilfiger, men dei er jo enklare å lukte på enn Hermès og Serge Lutens. Klassiske på sin måte. Og ellers kjem jo Escada ut med ei ny sommarduft snart!

 3. Snuffeldyret says

  Oi, oi nå ble jeg glad! Skal til det store utland i mars og håper på å gjøre noen taxfree kupp da.

  Alle tips noteres og skal prøves ut! Jeg lover!

  Og light blue bruker min mor…
  Escada sin sommerduft har jeg alt luktet på, i desember på Kastrup, den passet ikke meg i år.

 4. Prøv Romance fra Ralph Lauren. For noen blir den for søt, men for andre treffer den 100% og blir bare frisk og behagelig og akkurat passe perfekt 🙂

 5. Eg tenker Eau de Dolce Vita og Stella McCartney si roseduft, viss du likar roser. Finn du Estée Lauders Jasmine White Moss kan kanskje den og vere noko? Kva med Kenzo amor Florale, den slanke, mjølkekvite flaska? Den syns eg er elegant og frisk.

 6. På meg blir Miss Dior (originalen) ganske lite blomstrete og pudret, men desto mer klassisk og vidunderlig. Prøv en sprits hvis du kommer over en tester. Ellers støtter jeg Jorids forslag, og legger til “Tilda Swinton Like This” fra Etat libre d’Orange.
  Jeg er litt på Diorissimo-hakket selv for tida, prøv den om du har lyst på liljekonvall.
  Lykke til, -dette er moro!

 7. Hmm..
  Kanksje noe fra COMME des GARÇONS?
  CdG #3 kan være verdt ett snus, både frisk, woody, luftig, lett og passe “grønn”, med innslag av rose og noe som hinter til solbærblad kanskje? Ser for meg fantasijungel og drivhusdamp..
  CdG 2 er også interessant, med grønne urter, positive “sprudlende” blomster og woodye blekknoter, en pinch cumin og amber. Kanskje litt mer mot det søte og pudrete, men hvem vet?
  CdG Series 1 Leaves – Calamus = Grønne “knuste” blader.
  Parfumerie i Oslo har CdG, men jeg vet ikke hvilke av de jeg har nevnt her 😉

  Må også si meg enig i Diptyque, kanskje Eau de Lierre. Går igjen i det friske og naturlige “grønne, skal visst være inspirert av eføy. Det jeg ser for meg nyklippet friskt gress ved tidlig sommer, eller en tur gjennom skog og mark..rolig og behagelig.

  Kan skrive under på at Miss Dior (original) en nydelig klassiker.
  Og så har jo du Prada Infusion serien, lette og transparente, kanskje de heller litt mer mot det søtlige, men er verdt ett snus. Spesielt Infusion d’Iris.

  Lykke til og kos deg masse med snuserier! 🙂

Leave a Reply