Middag, Pasta, Veggis
Kommenter innlegget

Pasta med raud pesto, squash og spinat


Guten min bestilte pasta til middag, og så vart eg inspirert av ein vegetarblogg eg var innom, som oppmuntra til no-meat-Monday. Det var jo ein fin tanke!

Denne pastaretten vart iallfall spist opp, og det er alltid eit godt teikn. Slik gjorde eg det:

Pasta med raud pesto, squash og spinat

500 g pasta, til dømes gnocchi eller fussili

3 ss raud pesto

Ein squash

100 g fetaost

100 g vaska og tørka spinat

Olivenolje til steiking

Salt og peppar

Sett pastavatnet på kok med godt med salt i.

Del squashen på langs, fjerne frøa i midten med ein epleutstikkar og del den i passe store bitar. Kutt spinaten i strimlar. Steik squashen i godt med olivenolje slik at den vert gyllen. La den renne av på eit handklepapir på ein tallerken.

Kok pastaen, og når den er ferdig heller du av alt kokevatnet unntatt litt (ca. 1 dl) som du tek vare på. Rør pestoen ut i dette kokevatnet. Vend den utspedde pestoen inn i pastaen, og så dei strimla spinatblada. Legg lokket på gryta igjen medan du smuldrar fetaosten på ein asjett. Når spinaten byrjar å sveitte litt tek du loket av, og vender inn squashen. Hell opp i ein serveringsbolle, og dryss fetaosten over.

Server pastaen med ein god salat, eg brukte “baby leaves”, cherrytomatar og løkspirar med ein god vinaigrette over.

This entry was posted in: Middag, Pasta, Veggis

av

Kvinne, bur i Oslo, lever med mat, musikk, dufter, ein liten hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s