Duft
Comments 6

Eg må berre…

dele nokre få detaljar frå snifferunden eg hadde i dag saman med ei som er minst like lidenskapeleg oppteken av parfyme som meg. Første besøk var på Gimle Parfymeri, som alltid ei blanda oppleving. Er det ikkje litt stressande med parfymeri der du som kunde alltid føler du er i vegen? Men dei har fantastiske greier, Creed, Penthalion, Acqua di Parma, Profumum og andre skattar. Så får ein heller halde ut kjensla av å trenge seg på. 

Heaven scent er ei heilt anna oppleving. Alltid førsteklasses service, og flotte, spennande, nyskapande produkt. På vegen stakk vi innom Bogstadveien parfymeri, og damene der også veldig positive og vennlege. Dei syns det er gøy å diskutere parfyme, og sjølv om dei ikkje har det største utvalet så er det eit bra parfymeri.

img_5267Vi avslutta butikkdelen av sniffinga på Stein og Straum, nærare bestemt Hermès. O lykke, dei har fått inn Vanille Galante! Ei heilt uventa erfaring, ikkje den klassiske vaniljedufta men tiltalande og elegant, som dei fleste av Hermès-duftene. Eg kjem nok tilbake med ein grundigare omtale av denne snart. Mi venninne fekk med seg ein vakker liten gåvepakke; fire små flasker med Hermèssences-dufter i linposar som ligg i ei fin lita eske. 

img_5268Etter å ha delt ei flaske vin (og spist litt) på Coco Chalet dro vi heim til Alt godt, og gjekk igjennom samlinga der. Nokre prøver skifta eigar, ukjente dufter vart sniffa og gamle kjenningar vekte glede og deilige minne. Slikt bør ein eigentleg gjere oftare! Lurer du kva tørkerullen gjer på bordet? Trur du vi har slike fancy pappinnar å prøve parfymen på? Vi gjekk tom for ledig hud tidleg på kvelden… 😆

 

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

6 Comments

 1. Det hørtes hyggelig ut! 🙂
  Jeg har dessverre litt problemer med parfymelukter, så jeg holder meg til sånne spray-saker… ikke ordentlig parfyme. (Husker ikke hva det kalles en gang nå.) De fra Body Shop er også ålreit og koster ikke all verden.

 2. hildeG says

  Hehe, jeg leser også disse blogginnleggene og gjør store øyne. Parfyme er for meg en taxfree-opplevelse, og de fleste parfymeflaskene mine blir for gamle og må kastes før jeg får brukt dem opp. Jeg synes også det meste av parfyme lukter kvalmt. Har funnet noen ytterst få som jeg liker – i små mengder. Folk du kan lukte på ti meters avstand er ikke noen god opplevelse. Tror jeg har fått mannfolket til å skjønne at det er bare de damene som stikker nesen helt opp i haken hans som skal kjenne duften av etterbarberingsvannet.
  Han har brukt Aramis i alle år, men på siste utflukt kjøpte døtrene og jeg Versace til ham. Den er blå og lukter godt.
  Jeg har to i skapet: Truth av Calvin Klein (godt navn på god lukt…) og den med valmue som jeg aldri husker hva heter. Den er lettere og kan gå an i en ørliten dæsj også til hverdags.
  Tidligere har jeg sverget til Cabochard og den grønne Dali-parfymen.
  Nå er jeg vel så gammel at jeg kunne melde overgang til min mors klassiske duft: Arpege. Lurer på om den fins lenger?

 3. Kanskje det? Eg har aldri lukta på den, men skulle gjerne gjort det.

  For meg handlar parfyme om ei sanseoppleving på linje med musikk, mat, lyrikk og andre kunstartar. Eg nyt å lukte på og å lære om parfyme slik eg likar å høyre på musikk, lese og å lese om lyrikk og lage, smake på og lære om mat. 🙂

 4. velduftende says

  Så fint å oppdage andre med interesse for parfyme – Veldig bra skriver du også 🙂
  Så heldig du er som har ei venninne med samme lidenskapen 🙂 Du skriver at parfyme er en sanseopplevelse på linje med musikk, mat, lyrikk osv Det er så sant så sant, og det kan ikke på noen måte sammenlignes med jåleri. Jeg tror ikke noen forstår dette, hvis de ikke har samme interesse selv 🙂 Jeg har dessverre ikke vært på Heaven Scent enda, og heller ikke Hermès. Jobber mye ekstra i helgene, så det blir et tiltak å reise de milene inn til Oslo. Er derimot ganske ofte på storbyreise, og kaster meg over utvalget der 🙂 (jippi, London om 2 uker)

Leave a Reply