Duft, Reise
Comments 5

I’m in love!

IMG_1444Eg skreiv om Printemps og La Fayette, og kva dei hadde av dufter, men det var før eg hadde vore på Le Bon Marché. Le Bon Marché ligg på Rive Gauche, venstresida, som eigentleg er nedsida, nedanfor Notre Dame og Seinen. St. Germain er bydelen,

Le Bon Marché er rekna som verdas første kjøpesenter, Emile Zola sin roman Damenes paradis foregår i denne butikken. Den har blitt kjøpt og selt mange gongar, men det gjer ingenting. Når det gjeld fashion inneheld den Chanel, Vivienne Westwood, Comme Des Garcons og andre grisedyre merke.

Men når det gjeld parfyme har den ALT. Miller Harris, Serge Lutens, Byredo, Isabey, Annick Goutal, Kilian, Aqua di Parma, Diptyque, Hermès, L’Artisan, Delrae pluss  alle dei vanlege.

IMG_1447Og midt inni der, i undertøysavdelinga, ligg det ei nydeleg lita Caron-avdeling. Ein lekker toalettkommode, der du kan sette deg ned og prøve alt dei har å by på av Caron-dufter.

Det einaste usjarmerande ved heile butikken var eit strengt praktisert fotoforbod. Men der har eg blitt ganske rutinert, eg held kameraet klart, ryggen til motivet, så snur eg meg rundt som ein annan papparazza og knipsar. Veldig effektivt, eg lurer dei kvar gong. Er du i Paris, og har to timar, så bruk dei på Le Bon Marché.

This entry was posted in: Duft, Reise

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

  1. Der kunne vi vandret lenge, ja – mye mer enn to timer…

    Du, jeg har et musikkmysterium på gang. Kan du kikke innom hos meg ogs se om bjellene dine begynner å ringe? Takk 😀

  2. takk for godt tips! jeg begynner å bli veldig klar for en liten paristur, så parispostene dine har blitt lest med stort engasjement.

  3. Mais oui! Her kjøpte jeg bryllupsparfymen min i fjor. Uovertruffent utvalg og flott service. Skal forresten til Paris neste uke.. Men har da tenkt å utforske området rundt Rue Paul Bert, samt et dypdykk rundt St.Sulpice.

  4. Gryda, du er ein avansert parisreisar. Det kan hende eg har vore i Rue Paul Bert eller St. Sulprice, i så fall visste eg det ikkje. 😉

  5. Pingback: Gateliv i Paris « Alt godt

Leave a Reply