Frustrasjonar
Comments 6

Gått ut på dato?

Tamiflu-pillane –vaksina har gått ut på dato. Neida, dei har ikkje det. Dei går ut på dato hausten neste år. Vi sit på eit enormt lager, og datogrensa er satt strengt.

Virkestoffa er sjekka, og virkar ifølge berekningar tilnærma like godt etter to år etter utløpsdato. For alle oss som jobbar med mat er det soleklart at mange slike datoar er for strengt fastsett. Dessutan har legemiddelverka i heile Europa, som sit på same legemiddel vaksine, også godkjent at holdbarheitsdatoen vert utvida.

Så vidt eg kan sjå er dette ganske udramatisk. Når skal vi bruke eit slikt stort lager? Er ikkje det i ein akkurat slik situasjon som denne vi no er oppe i? Det må vel vere tilfelle som dette slike kriselager er meint for? Er eg på feil jorde?

This entry was posted in: Frustrasjonar

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

6 Comments

 1. Nå må ikke du være så nøktern. Husk at hysteri er det som selger. ;-p

 2. Kbj says

  Tror holdbarhetsmerking av mange produkter settes ned bevisst
  for å stimulere økt forbruk! Noe som også fører med seg enormt med sløsing særlig når det kommer til matvarer!

 3. Du har helt rett, bortsertt fra at Tamiflu ikke er vaksine. Den skal tas HVIS man blir syk. Dette er nok ganske udramatisk, ja.

 4. Vi har noen mil til nærmeste apotek, og har nå skaffet oss en pakke Tamiflu, sånn for sikkerhets skyld.
  Men jeg håper vi ikke innfrir det faste ordtaket: Det som er kjøpt til jul, skal etes til jul 🙂
  God helg!

 5. Det er godt noen har skjønt det.

  Hilsen Caro som er utslitt etter en lang lørdag på jobb der hvor alt og alle skal ha tamiflu, og takker høyere makter for at hun ikke er farmasøyt.

Leave a Reply