Billig mat, Fest, Jul, Kaker, Mat, Noko søtt, Småkaker
Leave a Comment

Det gode søte – bringebærgrotter

Vi har tilbrakt nokre juler i Sverige, og der er «hallongrottor» ein klassikar på kakebordet. Det er små mørdeigskaker med ein klatt bringebærsyltetøy i.
Dei kan du variere på ulikt vis, eg ser til dømes for meg at dei ville bli gode med eit sylta kirsebær i «grotta». Du kan også bruke andre sortar syltetøy, men det er ein fordel at det ikkje er for vått i konsistensen. 
Hallongrottor er også namnet ein brukar på muffins med bringebærsyltetøy i, men her har eg laga klassiske mørdeigskaker av søt mørdeig. Eg likar å lage desse kakene så små at dei berre er ein munnfull. Ofte treng ein ikkje meir enn det, og då passar desse perfekt.

Ei litt uformell servering: Sett kakeboksane på bordet!

Bringebærgrotter

70 g sukker

260 g kveitemjøl

1 ts vaniljesukker

200 g smør, kaldt

Eit lite egg

1 dl fast bringebærsyltetøy

Rør saman sukker, mjøl og vaniljesukker i ei skål. Ha det i ei matmølle. Ha smøret oppi i terningar. Køyr matmølla til alt er ein grynete masse. Knekk egget i ei skål, rør det saman og ha det i matmølla. La mølla gå til deigen har samla seg, det tek ca. 3 minutt. Forme deigen til ca. 3 cm tjukke  rullar, og pakk dei i plast. La dei ligge kjøleg i minst 30 minutt.

Sett steikeomnen på 200 grader.

Skjer rullane i passe store emne som du rullar til ei kule og trykker litt flat. Bruk ein rund gjenstand, eg brukte eit melonkulejern, og lag ei grop i kvar kake. Legg ei snau teskei syltetøy i kvar grop.

Steik kakene på 200 grader i 8-10 minutt. La dei kolne på rist.

Leave a Reply