Duft
Comments 11

Ein liten tur rundt i byen…

Eg har vore ein liten runde på dei viktigaste plassane, og funne ut at det er altfor lenge sidan eg var på shopping.

Det har skjedd store ting, mellom anna har Gimle fått inn Byredo! Byredo er eit svensk parfymemerke, og har hatt ein enorm internasjonal suksess. Byredo har vore særleg populært i USA. Eg lukta på dei sist eg var i Paris, og vart aldeles förtjust.

Eg har Byredo Blanche på mi venstre hand, den er lett, grøn, elegant, floral, ei perfekt sommarduft. Den minner meg litt om Kenzo Amour Florale. Deilig.

Den andre hendinga er at Estée Lauder Jasmine White Moss er i byen! Denne dufta er ein del av Estée Lauders eksklusive Private Collection. Dei skal berre selgast i butikkar som Aerin Lauder sjølv ville ynskje å gå inn i, og Gimle er den utvalde butikken i Oslo.

Det er ei lekker duft, litt høgrøysta i starten, men den endar opp som eit delikat, kjøleg slør av silke. Å lukte på denne er vaksenopplæring for parfymørar som trur at jasmindufter må vere store, søtlege og påtrengande. Den er så flott komponert, med eit hint av isprinsesse. På ein god måte. Denne må du berre lukte på. Den er allereie ein klassikar, og fortener det.

Det er fleire nyhende og, som vert offentleggjort i februar/mars. Eg har fått teieplikt, men eg kan berre seie at det er noko som kjem til å glede mange av oss parfymegale. Hang in there!

This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

11 Comments

 1. irma says

  Det blir spennende å høre hva den gode nyheten er! God helg 🙂

 2. God helg til deg og! Ja, eg føler at eg held pusten av lyst til å fortelje det… 😉

 3. Linn says

  Gimle er liksom alltid så ivrige etter å fortelle hvor eksklusive de er, hvordan parfymeskaperne vil at bare akkurat DE skal selge parfymene deres… Hørt det før, på et tidspunkt hvor jeg fant nevnte parfymer i flere andre butikker og til og med i andre byer her i landet.

 4. Hm .. Da kan vi ha gjettelek 😀 Jeg tipper Parfumerie Generale til Heaven Scent 😀

 5. Åååå, jeg håper Bibap har rett, og ser med spenning fram til å høre fasit – og sniffe EL 🙂

 6. Hm .. Det kan også dreie seg om Serge Lutens tror jeg. Det er noe HELT spesielt, siden Alt Godt er helt i ekstase 😀

 7. Linn: I Oslo er dei ganske åleine om sine ting, men eg har funne til dømes Aqcua di Parma i andre byar. Cochs har eit godt utval, det same har visst Bente’s parfymeri i Trondheim, men dit har eg ikkje kome meg enno.

  Til dokke andre: My lips are sealed… 😉

 8. Linn says

  Jeg tenkte mer på f.eks. den første parfymen til Aerin Lauder, Private Collection, som jeg fant på Esthetique før de hadde den på Gimle 🙂 (og sistnevnte sa at Erin bare ville selge den hos dem)

 9. -og det vart eit sabla bråk på grunn av Gimle sin enerett, og Estetique har den ikkje lenger… 😉

 10. marte says

  Spent på å få høre hva nyheten er! Tipper også på Parfumerie Generale, jeg fikk jo vite at det kunne komme på Heaven Scent utpå vårparten. Men er ikke sikker på om Alt godt har vært så opphengt i PG, så kan være noe annet…

  Jeg har prøvd to dufter fra Byredo, Pulp og Bal d’Afrique. Likte begge, selv om den siste blir veldig like Vanilia. Og Pulp blir for spesiell til at jeg trenger noe mer enn en decant. Har lyst å teste resten fra dette merket 🙂

  Ellers er jeg veldig spent på den nye fra Estee Lauder, har prøve på vei i posten. Har endelig fått opp øynene for den originale Private Collection, håper denne er enda bedre.

Leave a Reply