Fredag, Grønt, Lykke
Leave a Comment

Med en primula veris

Du Vårens milde, skjønne Barn,

tag Vårens første Blomme,

og kast den ej, fordi du ved,

at Somrens Roser komme.

Ak, vist er Somren lys og smuk

og rig er Livets Høst,

men Våren er den deiligste

med Elskovs Leg og Lyst.

Og du og jeg, min ranke Mø,

står jo i Vårens Rødme;

så tag da min Blomst, men giv igjen

dit unge Hjertes Sødme!

Den bergenske diktaren John Paulsen skreiv dette diktet som Grieg har tonesett så vakkert. Eg har ein primula i fredagsvindauga mitt, men det er ikkje ein gong ein primula veris, snarare ein primula vulgaris.

Men like blid står den der og minner om at forkjøling og anna elende går over.

No skal eg vandre over plenen og bli servert og skjenka på beste vis. Det er ikkje farleg når ein blir teken hand om på slikt vis, og berre treng å ta med ei skål aioli! Eg skal kanskje prøve å finne ei flaske god vin i kjellaren og.

Eg ynskjer alle som stikk innom ein fredeleg og fin fredagskveld!

This entry was posted in: Fredag, Grønt, Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply