Familien vår har ein tendens til alltid å ville spise meksikansk mat. Det gjer vi uavhengig av kva land vi er i. Vi har spist meksikansk i Egypt, i Kathmandu og i Edinburgh.
Så når vi no var i København så hindra det oss ikkje i å lage ein deilig porsjon burritos. Slik gjorde vi det:
2 ss heimelaga tacoblanding medbrakt i ziplockpose
1 dl vatn
400 g kjøtdeig
1 boks hermetiske tomatar
2 vårløk
Salt og peppar
Fem burritoslefser
Masse riven ost
Varm opp ei steikepanne, og ha i litt steikefeitt. Ha i kjøtdeigen, og smuldre den med ein steikespade eller liknande. Ha i krydderet og slå på vatn. Ha i tomatane og den hakka vårløken. La det koke inn til ein tjukk saus. Smak til med salt og peppar, og kanskje ei klype sukker.
Legg lefsene i ei form, og legg to-tre skeier røre i kvar lefse. Rull dei saman, og dryss på rikeleg med ost.
Bak burritosane i omnen til osten har smelta og er pent gylden. Server med rømme, salat og guacamole.