Fest, Livet, Lykke
Comments 8

På veg

Eg er på veg, ut i verda, inn i kjent og ukjent terreng. I dag er eg på ei øy på svenskekysten. Her er eg hos fine menneske som tok i mot meg i går kveld i regnet, med god mat, godt drikke og glad prat. Tre tenåringar sit med plirande blanke auge og høyrer på historier om kva foreldra fann på i ei ikkje altfor fjern fortid.

I dag skal eg vidare til ei ny øy, der det skal stå bryllup i morgon. Før det skal eg innom Konsum og ta med meg det dei har av fin frukt og bær som eg kan pynte bryllupskaka med. Det vert nærare hundre gjestar, så denne gongen er den i tre etasjar, i storleik XL. Men frykt ikkje, brudgommen er sunnmøring, så tante M kjem med minst åtte kaker, kjenner eg henne rett.

Brudeparet er songarar begge to, og det er ein god gjeng av gjestane og. Eg har fått utdelt notar til innmarsj og utmarsj, og eg vonar det vert høve til å øve undervegs i førebuingane. Noko av det er ukjent for meg, og for dei andre og, forsåvidt. Det er arrangert i høve bryllupet. Slikt er spennande, utfordringar er til for å handterast, akkurat som kaker i storleik XL.

I morgon kjem det ein fransk familie til oss, dei blir møtt av fjortenåringen, og skal vere hos oss medan vi er i deira husvere sentralt i Paris. Ferien har med andre ord byrja for fullt for meg, nærare ein månad etter at den byrja for dei fleste andre.

Det syns eg er heilt fint, denne julien har vore så ustadig at å jobbe har ikkje vore noko problem. Fine folk på jobb som tenker sameleis som meg har gjort at det har vore fire fine veker. I morgon vert to store kontrakter signert, og ei innstilling eg har forfatta vert vonaleg godkjent av sjefane oppe i systemet. Arbeidet med desse har teke månader, og det er godt å endeleg vere i mål med desse store prosjekta. Då følest det dobbelt meiningsfullt å kunne ta ferie med godt samvit.

Dette vart på ein måte ei juli-oppsummering. Korleis har din juli vore?

This entry was posted in: Fest, Livet, Lykke

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

8 Comments

 1. Min juli har vært lærerik, gjensyn med gamle venner, sanne venner og Flokken, som kusina mi sa til ettåringen, da han skeptisk vurderte meg; hun tilhører Flokken ..! 🙂 Fint å være del av en flokk. Juli har holdt reise, påfyll, utendørsliv og smil. Din juli virket også fin, og straks begynner en fin august i Frankrike – god tur og godt opphold.

 2. Min juli har vært veldig bra, ikke minst siden været her i København har vært så fint. Så det har jeg prøvd å utnytte som best jeg kan, selv om jeg har vært på jobb. Min ferie ble nemlig overstått i juni.

 3. Juli 2010 har vært flott. Jeg elsker sommer uansett hvordan været har vært. Starta måneden med fotballturnering i Sverige, den har vi vært på i mange år- og det er kjempeflotte dager som vanlig. Tok ferie i midten av juli og har kost oss hjemme og på hytta.
  Har fått jobba masse i hagen, ikke mye som vises- men det hadde nok vistes om jeg ikke hadde gjort det. Det er nemlig ugresset som har fått mest oppmerksomhet i år. Ingen nye, store prosjekter. Bare den vanlige flyttingen av stauder som er for små, for store, for upassende til omgivelsene osv.
  Været i nord har vært dårlig, men det har gjort at jeg har hatt ork til å jobbe ute. Regntøy har vært daglig antrekk.
  I dag er det tropisk temperatur her, og jeg kjenner at det ikke styrker arbeidslysten særlig.
  Vi avslutter juli med å reise til Norway Cup. Jeg er med som reiseleder og ser frem til ei uke med spennende kamper, shopping og opplevelser sammen med flotte, artige jenter.
  Ønsker deg en god ferie, lykke til med bryllupet. Regner med at alt blir som planlagt, når du har en finger med i spillet.

 4. Evelinn says

  Kan du legge ut bilde av kake-resultatet?

 5. Notar altså og håp om tid til øving ? Høyrest betryggande ut.

  For min del var det hektisk aktivitet på Youtube kvelden før for å finne rette songen og avtale toneart med ein organistvikar som hadde 4 vigsler på same dag i ulike kyrkjer og hadde planlagt å møte i kyrkja 5 minutt før.

  Det gjekk visst bra, etter det eg høyrer og i ettertid innser ein at det er sllikt ein lærer av.

  Ha ein god ferie.

 6. Min juli har vært i nord. Med masse barn og voksne i salig blanding. Den har bestått av brødbaking, turar, rydding.. vert mykje rydding i lite hus med masse folk.. Alltid fint å være i nord. Alltid fint å tenke på turane der oppe i ettertid. Alltid fint å lengte tilbake dit. 🙂

  No heilt aleine i Osloleiligheta. Må finne nøklane til kolonihagen, og prøve å stikke opp der ein tur mellom bygene.

  Kos deg, flinke kakebakar, i bryllupet! Og ikkje minst i Paris. Høyres så kjekt ut med slike husbytte.

 7. Min juli har vært…intens! Jobbing nesten døgnet rundt de første 12 dagene (med mye drittvær, heldigvis) og deretter to uker med 10-14 feriegjester. Da de dro, henta jeg valp på 8 uker. Tre dager senere tok jeg dyr og tre tenåringer på fjelltur et par dager – i fantastisk vær og herlige omgivelser forøvrig. Stor stas! Og i fjellet møtte vi nye venner som kommer innom meg på besøk når de kommer ned av fjellet, et par dager etter oss.

  Samtidig har jeg i nesten hele juli vært ufrivillig fri for vaskemaskin…men nå har jeg en splitter ny! Så den siste julidagen skal bli tilbrakt med etterlengtet klesvasking/-tørking, lørdagsaviser og litt snop, og oppreiing av senga mi slik at gjestene kan låne den når de dukker opp i morgen eller søndag kveld.

  Og august: Den skal bli deilig. Hverdagsliv; jobbing, valp, gjester og turer. Jeg storkoser meg over at midnattsoltida er over, for nå er solnedgangene der og de er så uendelig mye finere… Og snart er det vinter – johoooo! 😆 Det gleder jeg meg oppriktig til!

 8. Og her har det vært morgenvakter i Kringkastingens tjeneste, redigering av krigsserie med utgangspunkt i at det faktisk er 65 år siden Norge ble fritt. Nye morgenvakter, snille reportere mens jeg var vaktsjef, og så har det gudskjelov blitt ferie. Ferie, dette ordet med like mange bokstaver som lovfestede uker. Man skal aldri ta færre enn tre uker, sier psykologene. Gjør man det, står man i fare for både det ene og det andre. Og det vil man jo ikke. Man vil jo møte frisk og opplagt på jobb efter ferien, med nystrøket striskjorte og nysmurt havrelefse, og så skal man ta fatt med ny frisk.

  Jeg har også i år unngått eksplosjon i gressklipperen. Den går like fint i år som i fjor. Ja, jeg har vært med på gressklipper-massakre der en bensinklipper delvis eksploderte, delvis falt fra hverandre og delvis oversprøytet busk og kratt med anslagsvis to liter motorolje.

  Fortsatt god sommer!

Leave a Reply