-er eg litt bissi. Venninna mi sin femtenåring blir konfirmert denne helga, og eg er i komitéen, sjølvsagt. Her ser du steika, som står til mørning i natt:
Den vert servert med honningglaserte rotgrønsaker, rødvinssaus, ein salat og potetgrateng. Dette er ein enkel grateng utan fløte, men med ein del smør. Den er bakt i langpanne under press, for å bli enkel å kutte opp. Presset er ein stein vi fann i hagen. Den er flott, der den ligg i steikeomnen.
Skjønner du er litt bissi da ja og husk sett av ei helg i mai til meg da, for da skal du få sette en steik i press i ovnen min om du vil ;)))
Lykke til med dagen til dere på kjøkkenet og konfirmanten m/fam!
Her skal vi til kirka og få stempel idag.
Hei! Det er jo brøfjøl fra europris! 😉 De har vært med oss i to flyttinger og er kjempefine i størrelse. Går akkurat i ovnen vår også og brukes dermed som brøspade under brødbaking. 😆
Jeg blir så sulten av å lese bloggen din! 🙂
Det er noe med sånne store kjøttstykker som får en intens kokkeleringstrang fram i meg! 😀
Lykke til meg gjennomføringen, det blir sikkert supervellykket.
Namnam. Kom hitover og sett ei steik i press her også. 😀
er det dette som kalles Pommes Anna?
smgj: Det sto Paul Bocuse på den, ei firmagåve til heimen, visstnok.
SC: 🙂
BÅ: Ja, ikkje sant? Det er noko urtidsaktig over det.
Anita: Det var potetene som var i press, steika var i omnen og på grillen!
Lovise: Ja, kanskje det? Den kan lagast med løk og, men vi tok berre poteter og smør.
Vi har aldri aldri kjøpt noe på Europris, og den brødfjelen var av høyeste klasse, men nå er den banan…fra steinen! 🙂
Så synd! Jaja, litt svinn må ein rekne med ved slike storslagne høve. Den gjorde iallfall jobben sin!