Allergi, Billig mat, Middag, Tilbehør
Leave a Comment

mammamat

Mammamat er det mamma et når barna ikkje er der, eller barna vil ha søppelmat, og ikkje har lyst på mammamaten.

I går var mammamaten risotto med spekeskinke. Spekeskinka er ein skalk av sommarskinka, den syng på siste verset. Skinka skar eg tynt på kjøtskjeremaskinen min, ei fantastisk innretning som alle heimar burde ha. Slik lagde eg risottoen:

Enkel risotto

1 dl arborioris

3 dl kyllingbuljong

Ein skvett kvitvin

3 champinjongar eller annan sopp

Ein kvart løk

1 dl frosne, grøne erter

3 ss riven pecorino eller parmesan

Finhakk sopp og løk. Smelt smør i steikepanna, og ha i sopp og løk. La det frese til det er mjukt og blankt, men ikkje brunt. Hell vinskvetten i panns. Slå i risen, og la vinen koke inn. Slå på litt og litt kraft, og la den koke inn mellom kvar skvett.

Når risen er “al dente” (med ørlite tyggemotstand) har du i ertene, og lar det dampe eitt par minutt til. Rør inn osten, og server med nyskoren spekeskinke.

Med pecorino er denne retten mjølke- og glutenfri. Mmmm…

This entry was posted in: Allergi, Billig mat, Middag, Tilbehør

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply