Duft
Comments 11

Vi må hjelpe Berit!

Berit frå Hagegal har også bede om parfymehjelp. Ho seier dette:

Dette ble for morsomt til å motstå.
Jeg har faktisk tenkt på å søke hjelp for å finne ei duft som jeg kan trives med.
Nylig rydda jeg skapet for det som var av gamle flakonger, så nå er jeg totalt fri.
Ikke husker jeg navn på de jeg kasta heller, det var ingen av dem jeg likte spesielt.
Jeg er av dem som ikke bruker sminke annet enn bittelitt til festbruk.
Tenker meg en duft som må være ganske diskret, ikke tung og påtrengende.
Gjerne litt spennende likevel.
Kler meg hovedsaklig praktisk/sporty.
Har vegring mot shopping, om det ikke er hagesentre eller bokhandler.
Mat: Liker det meste, fra tradisjonell husmannskost til det mer eksotiske.
Avstår helst fra lutefisk, rakfisk og ål. Når jeg er ute på reise, er det å smake på lokale retter en vesentlig del av opplevelsen.
Drikke: Vann, farris, kaffe, hvit eller grønn te samt svart te uten tilsetninger og essenser.
Drikker gjerne god vin av alle kulører, med en forkjærlighet for italiensk.
Øl kan være godt, spesielt baier, og gjerne en liten akevitt eller bitter.
Foretrekker cognac/armagnac til kaffen framfor likør.
Fritid: Hage, spesielt roser, friluftsliv, båtliv, litteratur, hyggelig sosialt samvær, litt handarbeid.
Dufter jeg liker, men ikke nødvendigvis på meg sjøl: roser, linnea, syrin, hegg, narsisser, primula, våt skog, jord, nymalt kaffe, harpiks.
Hopper i det og står fram med fornavn, siden noen av dere duftdamene vet om meg og kjenner litt fra forum og blogg. Kanskje kan det kjennskapet gi tips utenom det jeg har skrevet her?
This entry was posted in: Duft

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

11 Comments

 1. Jorid says

  Biotherm sine dufter? Litt sånn sporty, friske og lette. Den Oransje er god, Eau d’Energie trur eg den heiter. Finnst kanskje framleis som sånn liten spray (slik at den vert raskare brukt opp og du slepp å kaste den 😉 ) Og så kan du “indulge” i ein dusjgele og body lotion i tillegg – det er gode produkt som luktar godt.

  Ellers er jo rose, skog, kaffe, andre blomar av ulikt slag etc. heile duftverdner i seg sjølv, så då er det berre å gå på Heaven Scent å lukte seg gjennom Parfumerie Generale og L’Artisan Parfumeur – overveldande og vanskeleg, å ja! Men du kan finne nokre ordentlege gullklumpar!

 2. hehe, jeg tror vi er litt like når det gjelder forhold til duft, men parfymer og hvordan de blir på den enkelte er jo veldig individuelt. Har du ikke testa mine to favoritter – kanskje du skulle gjøre det?
  Jeg er helt lost når disse parfymekjennerne beskriver dufter – jeg mener duften skal være interessant og ikke altfor påtrengende, søt eller kvalm.

 3. Jeg har forøvrig en litt annerledes utfordring til deg, Altgodt. 😉 Jeg skal i løpet av de nærmeste ukene innom både Parfumerie og Heaven Scent. Og da er spørsmålet hva må jeg absolutt lukte på? Jeg regner med å bli litt i villrede og kan tenke meg noen anbefalinger til en liten “hotlist” 😉

 4. Ojojoj! Det kallar eg ei utfordring. På heaven Scent ville eg ha lukta på Diptyque sine Do son, Philosykos, Eau Duelle og Eau de Tarocco. Samanlikn gjerne Philosykos med L’Artisan sin Figue premiere, og Eau Duelle med Havanna Vanille.

  Lukt på L’Artisan sine Nuit de Tubereuse, for å finne ut om du likar tuberose eller ikkje, og Aouden som har fin arabiskinspirert innpakning, så veit du kva aoud er. Mure et musc extreme er også eit must, syns eg.

  Har dei The Different Company Sublime Balkiss bør du sniffe på den, det same bør du gjere med Jasmine Nuit og Bergamot.

  Parfumerie Generale kan du heller ikkje gå forbi, be om å få lese brosjyra dei har med notar, så kan du kanskje danne deg eit inntrykk av kva du likar. Eg huskar i farta ikkje kva som er “mine” der.

  På Parfumerie ville eg brukt tid på Annick Goutal. Det er nydelege, feminine dufter som er komponert med erfaring og kompetanse. Villoresi sin musk må du prøve, i tillegg til Alamut og sandalo. Teint de neige er også verd ein sniff.

  Etter kvart vil du danne deg ei oppfatning om kva du likar og ikkje likar, og då kan du lettare be om hjelp frå ekspeditøren, som kan eliminere dufter som er uaktuelle. Du merkar snart om du føretrekkjer dei grøne duftene, dei orientalske eller dei florale, til dømes.

  Eit anna tips er å lukte på korka. Mange butikkdamer rynkar på nasa av det, men mi erfaring er at ein ganske raskt dannar seg eit inntrykk av dufta av å lukte på korka. Tiltalar lukta deg kan du prøve den på ein blotter, og viss den framleis luktar godt etter eit kvarter kan du ta den på huda. Lykke til! (og send meg gjerne ein mail, så kan eg joine viss eg er i sentrum. :-))

  • Når jeg en sjelden gang er ute og snuser, så gjør jeg alltid også det – og bryr meg katta om de oversminkede butikkdamene. Selvsagt får man et visst inntrykk av hva som iallefall er HELT uaktuelt å forsøke seg på ved å gjøre dette. Så kan man heller spraye de som har tendenser til å være lovende på noe annet…

 5. Hmmm, jeg lurer på om du kanskje kunne like noen litt utenfor den slagne landevei jeg, Berit. For eksempel Serge Lutens Chypre rouge. Ellers er du jo rosedame på din hals, og det hadde vært knallgøy om du falt for en skikkelig roseduft, da. Der finnes det jo mange, med mer og mindre ooomph… Jeg må gruble litt på den, kjenner jeg.
  SLs Chypre rouge har følgende noter: Timian, furunål, honning, bivoks, jasmin, pekan-nøtter, ”vingummi”, patchouli, amber, vanilje, mose og musk.
  Det er vanskelig å “se for seg” hvordan duften er ut fra note-oppramsingen, det må snuses.

 6. Eg er veldig glad i Stella McCartney si roseduft, den er lett tilgjengeleg over heile landet, skulle eg tru. Med det same du er i siget kan du prøve den vesle faste parfymen ho har laga, om du finn den. Den er amber, så vidt eg huskar.

 7. Heisan, her kom det forslag, så moro!
  Her skal skrives ut. Skal ned til kleskonsulenten min (=datter) om ei ukes tid, så kan hun få være med å teste ut. Takker, svinger meg i kretsen, bukker og neier. 🙂

Leave a Reply