Lykke, Noko søtt
Comments 5

Te og sjokolade

I julegåve fekk eg eit te- og sjokoladekurs i regi av Palais de Thés.

Eg har vore innom der og handla te tidlegare, men det var veldig spennande å få ein nærare introduksjon til teane dei har i butikken. Vi fekk smake på 13 ulike tear i løpet av kvelden, av svært forskjellig karakter. Wong, som leia te-delen av kurset er utruleg kunnskapsrik, og sprudla over med te-inspirasjon.

Vi smakte oss igjennom fem menyar med to ulike tesortar til ein sort sjokolade, frå kvit sjokolade til sjokolade med 100% kakaoinnhald. Heftig og deilig.

Ikkje minst var det artig å treffe Sebastien frå Sebastien Bruno, som driv sjokoladebutikk i Skovveien.

Han har mellom anna laga konfektar inspirert av teane til Palais de Thés. Det var ei heilt ny oppleving! Sjekk ut nettsidene til Palais de Thés, dei har slike kurs kvar månad.

No på søndag har dei te-fest i butikken på Olaf Ryes plass, med te, makronar og aktivitetar for heile familien frå kl. 13 til kl. 17. Stikk ein tur innom om du er i nærleiken.

This entry was posted in: Lykke, Noko søtt

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

5 Comments

 1. Hei! Jeg var også på kurset – og er helt enig, det var ren nytelse.
  Le Palais des Thés har ikke egne norske nettsider, men en felles internasjonal side som er veldig inspirerende – her: http://www.palaisdesthes.com/en/
  I tillegg til kurset om te og sjokolade, har de også et introduksjonskurs til te, som jeg var på nylig, der vi smakte ulike teer og fikk et lite innblikk i teens historie, ulike typer te etc. Både lærerikt og inspirerende – og morsomt. De har også et kurs om grønn te.
  Såvidt jeg forstod på Vuong, har de te-fest HVER søndag, så kan man ikke denne uken, kommer det nye muligheter.
  Nå skal jeg ta meg en kopp te, en japansk grønn Sencha. ha en finfin dag!

 2. Bente says

  Hei. Dette er jo bare favorittbutikken min for te! Spennende kombinasjon med te og sjokolade…. tror det må utforskes nærmere… 🙂

  Takk for tips!

 3. HildeSofie says

  Oooh, ja – jeg var på det kurset i fjor høst, fantastisk! Anbefaler det også på det varmeste 🙂

  Og maken til flotte og engasjerte folk som jobber i de to butikkene!

 4. Pingback: Tetur | God bedring

Leave a Reply