Billig mat, Grønt, Supper
Comments 3

Brennesle i hagen

Kan eg få minne om at no er tida for å gå ut i hagen (og langs vegkantar og liknande) og plukke brennesle til suppe?

Du treng ikkje lage suppa akkurat no, du kan forvelle nesleblada og fryse dei ned til du får lyst på suppe. Så no er det på med hanskar, ta med ei korg eller ei bøtte, og ei god saks. Kos deg med ugraset!

This entry was posted in: Billig mat, Grønt, Supper

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

3 Comments

  1. Takk for påminnelsen! Brenneneslesuppe er godt. Jeg har rikelige forekomster i hagen. Og det er suppevær ute…

  2. Jeg er veldig pysete på slikt og har fått det servert flere ganger uten å våge å smake…

    Ang jordskokk så fikk jeg nylig knoller i posten av min (og din kjæres) tante… Er veldig spent på om jeg får dem til å vokse her til fjells!

  3. Åh, denne posten minna meg om brenneslesanking med bestmor! Har ikkje tenkt på denne suppen på årevis, men det var definitivt ein av mine favorittar som barn. Sjølv om det er nok av ugras i hagen (bakgården er kanskje eit betre uttrykk?) har eg diverre ikkje akkurat denne typen…

Leave a Reply