Billig mat, Hvitt kjøtt: kylling og kalkun, Middag, Pasta
Comments 5

Pasta med pestomarinert kylling og squash

Mange har for mykje squash for tida, og den er ikkje så lett å oppbevare eller konservere. Difor er oppskrifter med  squash populært blant hagefolket.

Eg lagde ein god og enkel pastarett med squash i går, der eg brukte kylling, pesto og litt vårløk. Eg marinerte kyllingfileten i pesto medan eg gjorde klar dei andre grønsakene, og så fekk den ein rask tur i steikepanna for å bli gjennomsteikt.

Dette er eit godt døme på at ein kjøtporsjon som kan vere snau dersom ein lagar kjøtet til på tradisjonell måte, vert akkurat passe når ein lagar det til på ein annan måte, med anna tilbehør. Normalt ville eg berekna tre kyllingfiletar til to vaksne, med mindre eg hadde eit veldig mettande tilbehør. Men her er det meir enn nok med to filetar til to personar.

Eg brukte fersk pasta, men det blir like godt med tørr pasta. Sausen er basert på vin og kremost. Kremosten kan byttast ut med kokefast rømme, som sæterrømme eller creme fraiche, eller med fløte. Vinen kan byttast ut med litt buljong og litt sitronsaft, eller litt eplejuice. Slik gjorde eg det:

Pasta med kylling og squash

250 g fersk pasta

To kyllingfiletar

4 ss pesto

Ein squash

To vårløkar

1 dl vatn

1 dl kvitvin

2 ss kremost naturell

1 ts honning

Salt, peppar

Smør til steiking

Del kyllingfiletane i bitar, og vend dei i pestoen i ei skål. Sett til side.

Del squashen i to, og fjern frøa viss dei er grove. Dei er ofte det på denne tida av året. Skjer squashen i skiver, og steik den fort i smør eller olje  i steikepanna. Ta den ut, og legg den til side. Rens vårløken, og kutt den fint i skiver. Legg til side.

Smelt litt meir smør i steikepanna, og steik kyllingen slik at den får litt farge. Pass på at pestoen ikkje vert brent. Når den er steikt på alle sider kan du slå på vin og så litt vatn. Skrap godt opp av steikepanna. Rør inn kremosten og honningen. Smak om du må salte og pepre.

Slå sausen over nykokt pasta, og vend inn vårløken. Den skal altså ikkje varmebehandlast anna enn i møtet med pasta og saus. Server med godt brød og eit glas vin om du har og har lyst på.

5 Comments

  1. Vi hadde denne til middag i dag. Veldig godt. Resten av kvitvinen hamna sjølvsagt i glasa 🙂

  2. Emilie says

    Hvor mange personer er retten beregnet til? 🙂

Leave a Reply