Billig mat, Fest, Noko søtt, Veggis
Comment 1

Sjokolademousse

Eg har skrive om sjokolademousse tidlegare, men då har eg laga ein mjølkefri variant.

Denne gongen var selskapet utan mjølkeallergikarar, og då kunne eg slå meg laus med ein sjokolademousse basert på kremfløte. Denne er også parfymert med appelsin, men det kan du utelate, eller bytte ut med andre smakar.

Porsjonen i denne oppskrifta vart til 18 porsjonar, ikkje så veldig store. Eg brukar telysestakane frå IKEA som serveringsskåler. Det vert to andre dessertar og på bordet, så gjestane skal få fylt søttanna, trur eg. Slik gjorde eg det:

Sjokolademousse

300 g mørk sjokolade

1 pk/ 1/3 liter kremfløte

1 dl appelsinjuice

Tre små eller to store egg

3 ss sukker

2 ts kvitvinseddik

1 klype salt

Del egga, og piske eggekvitene stive med litt eddik og salt. Pisk eggeplommene luftige og fine med sukkeret. Pisk kremen stiv.

Kok inn appelsinjuicen til halve mengda. Set ei vid skål oppå ei gryte med kokande vatn i. Hakk sjokoladen, og ha den oppi skåla. Slå over den innkokte appelsinjuicen, og la det heile smelte til det blir flytande.

Vend den smelta sjokoladen inn i den stivpiska kremen. Vend deretter eggedosisen inn i sjokoladekremen, og til slutt skal eggekviten roleg arbeidast inn slik at det vert ein glatt og fin mousse. Fyll massen i porsjonsglas eller i ei serveringsskål, og set kaldt. Moussen bør stå minst eitt par timar før servering.

Server med mokkabønner, med sylta appelsin eller med ein kremklatt.

Denne moussen kan smaksettast i alle retningar. Litt sylta eller fersk chili gir ein deilig punch. Moussen kan få ein endå meir intens appelsinsmak med rive appelsinskal eller litt Cointreau eller Grand Marnier. Likar du kombinasjonen sitron og sjokolade kan du ha i litt limoncello.

Med eitt par skeier pulverkaffe løyst opp i bittelitt kokande vatn får du ein fin mokkamousse. Eg har fått servert sjokolademousse smaksett med amaretto, altså med mandelsmak. Du kan også ha i knust krokan, og få ein deilig krunsj i moussen.

This entry was posted in: Billig mat, Fest, Noko søtt, Veggis

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

1 Comment

  1. Ser nydelig ut. Bra serveringstips- og veldig fint med alle variasjonstipseme samtidig. Jeg må si at melkefri variant er vel og bra, men det er enda bedre med krem! Skal prøve denne neste gang:)

Leave a Reply