Billig mat, Middag, Tilbehør, Veggis
Comment 1

Ostefylt sjampinjong


Eg likar dei store soppane. Det er lettast å finne på morsomme ting med dei.

I går fann eg fire store aromasoppar i butikken, og dei fekk bli med heim. Mi erfaring er at sopp som blir bakt som dei er fort får ei litt seig overflate. Difor pensla eg soppane med olje. Så fylte eg dei med ein ostekrem, og bakte dei til dei hadde fått fin farge.

Denne bakte soppen er eit fint tilbehør til både fisk og kjøt, og dessutan eit godt vegetarisk alternativ på ein buffé. Finn du ikkje aromasopp kan du bruke vanleg sjampinjong. Slik gjorde eg det:

Ostefylt sjampinjong

Fire store sjampinjongar, aroma eller vanleg

2 ss olje til pensling

4 ss kremost, naturell

2 ts dijonsennep

1 ts tørka eller 1 ss frisk timian

Set steikeomnen på 180 grader og varmluft eller 200 grader utan varmluft.

Kna saman ost, sennep og timian til ein mjuk krem. Pensle soppane med olje på utsida, og legg dei i eit eldfast fat. Vri ut stilken, den kan du bruke i ei gryte eller i ein saus.

Legg ei raus skei med ostekrem i kvar sopp. Det kan godt vere litt topp på, ostekremen smeltar ned i soppen, og tek mindre plass når det heile er bakt. Set forma inn i omnen, og bak soppane i ca. 20 minutt, til dei har fått ei fin, gylden overflate. Server som tilbehør til det du måtte ha lyst på av steikt kjøt og fisk.

Éin kommentar

  1. Tilbakeping: Ei enkel haustgryte « Alt godt

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s