Allergi, Billig mat, Middag, Supper, Veggis
Kommenter innlegget

Brokkolisuppe med roquefort


Eg er glad i å bruke blåmuggost som krydder eller smakstilsetting i matrettar. Den har ein fin, feit, salt og fyldig smak.

I dag har eg brukt blåmuggosten i ei suppe med brokkoli som hovudingrediens. Denne suppa går fort å lage, og er mettande og god. Server den med kvitløksbrød eller rista brød med litt av den same osten som du har brukt i suppa.

Her har eg brukt klassisk roquefort, då blir den mogeleg å ete for dei som ikkje toler kumjølk så godt. Treng du ikkje ta slike omsyn kan du bruke alle typar blåmuggost, dei gode gamle norzola- og normanna-ostane kan også brukast i denne suppa.

Slik gjer du det:

Brokkolisuppe med roquefort

1 løk

2 store poteter

Ein bukett brokkoli, ca. 400 g

Olje til steiking

100 g roquefort eller annan blåmuggost

1 liter kraft eller kokande vatn med buljong/fond

Skrell og finhakk løken og poteten. Ha dei i ei gryte saman med oljen, og surr det nokre minutt. Slå på kraft, og la det koke til grønsakene er møre. Ha i grovhakka brokkoli, og la det koke 3-4 minutt til brokkolien er mør, men framleis grøn. Ha i blåmuggosten og køyr det heile glatt med ein stavmiksar.

Server suppa med smuldra blåmuggost i, og med brød til.

Legg att eit svar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com logo

Du kommenterer no med WordPress.com-kontoen din. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer no med Twitter-kontoen din. Logg ut / Endre )

Facebook-foto

Du kommenterer no med Facebook-kontoen din. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer no med Google+-kontoen din. Logg ut / Endre )

Koplar til %s