Billig mat, Middag
Leave a Comment

Ungarsk grateng

Lagar ungararane grateng? Eg veit ikkje. Men denne gratengen som eg lagde i går vart iallfall smakande ungarsk, så vidt eg kan forstå.

Ikkje det at eg kjenner ungarsk mat så veldig godt, men litt har eg fått med meg. Paprika, tomat og løk er hovudingrediensane i mange ungarske matrettar, og tørka paprika er eit viktig krydder saman med kvitløk, chili og timian.

Utgangspunktet for gårsdagens mateksperiment var at vi hadde ungarske pølser i kjøleskapet. Ikkje noko fancy, berre dei pakkane med tre pølser som ein tek med i grillselskap. Eg brukte pølsene i ein grateng, som eg vanlegvis brukar å lage med spinat. Med ungarsk krydder fekk gratengen ein heilt annan vri som dei som fekk maten servert sette stor pris på. Slik gjorde eg det:

Ungarsk grateng

3 ungarske pølser

3 ss smør

2 ss mjøl

8 dl mjølk

1 ss søt paprika

1 klype chilipulver

1 ts timian

2 ss ajvar/paprikapuré

200 g makaroni

Ein raud paprika

1 pose lapskausblanding

1/2 purre

2 egg

Salt og peppar

Strøkavring

Set steikeomnen på 210 grader. Smelt smøret i ei gryte på middels varme. Ha i paprika, chili og timian. La det surre litt, og strø på mjølet. Slå i mjølka, og la det koke opp medan du rører. La det småkoke i ca. 5 minutt. Smak til med salt og peppar.

Kok makaronien slik det står beskreve på pakken.

Steik pølsene på middels varme i litt smør til dei blir gylne. Vend dei inn i sausen saman med ajvar. Har du ikkje ajvar kan du bruke litt ekstra tomatpuré. Rens og finhakk paprika og purre, og vend inn saman med lapskausblandinga. Dra gryta av varmen og rør inn egga eitt og eitt.

Hell smeten i ei eldfast form, og dryss på strøkavring. Steik forma på 210 grader i ca. 40 minutt, til den er gyllen og fin på toppen. Server med ein salat.

This entry was posted in: Billig mat, Middag

by

Kvinne, bur i Oslo og har feriehus i Billingsfors, lever med mat, musikk, dufter og ein hage, gjer mitt beste for å nyte livet.

Leave a Reply